Noul MacBook – mai subțire, procesor nou și autonomie de o zi

Noul MacBook – mai subțire, procesor nou și autonomie de o zi

Apple a lansat un nou Macbook în această seară, mai subțire ca niciodată, cu ecran Retina de 12 inci, o nouă tastatură și în trei culori. Laptopul Apple de 12 inci este dotat cu un procesor Intel Core M, de ultimă generație.

Noul Macbook e cu 24% mai subțire decât generația anterioară și cântărește un kilogram și are o grosime de 13,1 milimetri, în cel mai gros punct. E cu 4 milimetri mai subțire decât Macbook Air. La fel ca la generația anterioară, este creat din aluminiu pe toate părțile.

De asemenea, tastatura a fost schimbată. Nu designul e diferit, ci modul în care tastăm. Potrivit Apple, tastatura de pe Macbook e de patru ori mai stabilă și cu 40% mai subțire.

Ecranul e unul Retina, cu rezoluție 2304×1440 de pixeli. Dimensiunea sa este de 12 inci. Memoria RAM este de 8 GB, iar capacitatea de stocare este de 256 de GB. Prețul acestuia va fi de 1.300 de dolari. 

Noul MacBook 2015 preturi

Touchpad-ul de pe Macbook, cunoscut pentru precizia sa, a fost schimbat și a devenit mai precis, potrivit Apple. Acum, trackpad-ul are un feedback haptic, adică veți simți când îl apăsați. De asemenea, senzorii din trackpad simt presiunea. Cu toate acestea, rămâne de văzut cât de bun va mai fi trackpad-ul, acum că utilizatorii pot să ajusteze sensibilitatea sa. Practic, Apple a renunțat la exactitatea chirurgicală a mouse-ului său de pe laptop și a lăsat lucrurile în mâna utilizatorului.

Noul mecanism al tastaturii

Noul MacBook 2015 Noul mecanism al tastaturii

Procesor Intel Core M și fără cooler

Noul MacBook nu mai are cooler intern, fiind primul din istoria Apple. Procesorul este unul Intel Core M de 1,3 Ghz, care consumă foarte puțină energie. Cu toate acestea, până acum, testele pe celelalte laptopuri cu Intel Core M au fost dezamăgitoare, rămâne de văzut cât de bine a adaptat Apple acest procesor. Potrivit lui Phil Schiller, vicepreședinte Apple, MacBook va avea o autonomie de o zi. Practic va avea cea mai bună autonomie de pe piaţă

Noul MacBook 2015 auriu

Conectorul de încărcare a laptopului se numește USB-C și e un standard nou în industrie. Practic, el va putea încărca laptopul, se va putea conecta la televizor și va funcționa și ca port de conectare la telefon.

USB-C este practic standardul USB reversibil. Până acum, standardul USB putea fi introdus doar pe o singură parte. De data aceasta, indiferent cum introduceți cablul, acesta va intra.

Din păcate, MacBook Air nu va primi ecranul Retina, doar procesoarele de utlimă generație de la Intel – Intel Core i5 și Intel Core i7. Astfel, Macbook Air rămâne la nivelul din ultimii ani și nu se modernizează deloc. E un compromis făcut de Apple pentru a face loc pe piață și lui Macbook, lansat astăzi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI