Cum rezolvaţi problema porturilor la noul MacBook Retina?

Cum rezolvaţi problema porturilor la noul MacBook Retina?

Deşi arată spectaculos şi este incredibil de uşor, anunţat aseară de Apple vine cu o mare problemă legată de conectivitate.

Odată cu apariţia ultrabook-urilor am reuşit să ne obişnuim destul de mult cu o lipsă acută a porturilor pe marginea noilor noastre sisteme portabile. În cazul noului MacBook Retina anunţat în urmă cu câteva ore, Apple duce însă la extrem această filozofie. Pe lângă un port stereo de 3,5 milimetri pentru căşti, micuţul nu are decât un singur port USB Type C reversibil.

În principiu, acesta din urmă ţine loc de orice, dar mai ales de port de alimentare. Cu alte cuvinte, din cauza popularităţii extrem de limitate a accesoriilor cu conector USB Type C, fără câteva achiziţii suplimentare, va fi imposibil să conectaţi un hard disk extern sau stick USB la . Mai mult decât atât, nici măcar nu veţi putea conecta micuţul ultrabook la un display extern, decât dacă nu cumva aveţi un Apple TV prin preajmă.

Ca de obicei, cei de la Apple vă ajută să rezolvaţi problema cu câteva accesorii demne de luat în calcul. Contra sumei de ,,doar” 79 de dolari, puteţi achiziţiona un dispozitiv similar cu cel din imaginea de mai sus. Acesta este un fel de hub care vă transformă portul USB Type C într-o ieşire video HDMI sau VGA, un port USB 3.0 de dimensiuni standard şi un alt USB Type C pentru a vă conecta cablul de alimentare la priză.

Cum ne-am obişnuit deja când vine vorba de accesorii originale Apple, preţurile sunt umflate mai mult sau mai puţin artificial. Partea bună este că USB Type C este un standard deschis şi e doar o chestiune de timp până vom vedea pe piaţă un amalgam de periferice compatibile mult mai ieftine produse de terţi cu o funcţionalitate similară.

Citește și: