Deşi nu e evident, Apple Watch este rezistent la apă

Deşi nu e evident, Apple Watch este rezistent la apă

Cei de la Apple nu au insistat foarte mult pe acest aspect în cadrul conferinţei de aseară, dar se pare că este rezistent la apă.

În cadrul unui eveniment dedicat aproape în totalitate detalierii noului Apple Watch, oficialii companiei americane nu au reuşit să exprime toate aspectele relevante ale acestui gadget. Am aflat cum vor rula aplicaţiile şi care vor fi preţurile de achiziţie, dar nu am obţinut răspunsuri foarte clare la două întrebări extrem de relevante decât mai târziu.

În primul rând, este vorba de autonomie. Aceasta este specificată la 18 ore de utilizare sau aproximativ o zi. Din păcate, nu ştim exact în ce ritm puteţi folosi micuţul gadget pentru a obţine acea valoare, iar răspunsul nu-l vom afla decât dintr-un review obiectiv. Al doilea aspect de interes ţinea de anduranţă, mai precis, de rezistenţa la apă. Pentru Apple Insider, Apple a confirmat că ceasul este certificat IPX7, adică poate fi scufundat la apă de până la un metru timp de 30 de minute. În principiu, nu e recomandabil să faceţi scufundări cu ceasul la mână, dar aveţi totuşi confortul psihologic de a alerga prin ploaie, a vă spăla pe mâini sau de a face duş fără să vă gândiţi că se poate strica.

Deoarece, printre altele, Apple Watch funcţionează ca o bandă inteligentă de fitness, era previzibil că va oferi un grad de rezistenţă la intemperii. E bine că am lămurit şi această problemă. Nu mai rămâne decât să punem bani deoparte şi să ne gândim cel mai mult.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: