29 iun. 2015 | 09:00

Noul procesor Qualcomm a fost supus primelor teste

ACTUALITATE
Noul procesor Qualcomm a fost supus primelor teste

Noul procesor Snapdragon 820 al americanilor de la Qualcomm a apărut de curând într-un benchmark.

Qualcomm are mult de recuperat. Industria pe care americanii o dominau categoric anul trecut a devenit extrem de competitivă în ultima perioadă. Pe lângă faptul că numeroase companii au început să-și dezvolte propriile chip-uri, ultimul model lansat de Qualcomm a fost, mai mult sau mai puțin, un eșec, suferind de pe urma problemelor legate de supraîncălzire.

Din aceasta cauză, compania pare a fi gata să lanseze deja un nou procesor pe piață, unul care va beneficia de noi nuclee. Qualcomm ar putea renunța la nucleele ARM, optând, în schimb, pentru cele de tip Kryo, produse chiar în interiorul companiei. Cu toate acestea, Snapdragon 820 nu reușise să depășească stadiul de zvon până de curând.

Acum, însă, acesta a fost supus unor teste în aplicația GeekBench, care au scos la iveală performanțele acestuia. Conform site-ului Phonearena, Snapdragon 820 a obținut un scor de 1732 pentru un singur nucleu și unul de 4970 pentru mai multe nuclee, ambele fiind peste rezultatele înregistrate de modelul precedent. Cu toate acestea, Snapdragon 820 nu a putut depăși scorul obținut de Exynos 7420 la capitolul multi-core.

Procesorul celor de la Samsung este construit cu ajutorul tehnologiei pe 14 nanometri, care va fi folosită și în cazul noului procesor Qualcomm. Din câte se pare, acesta ar putea apărea pe piață în toamnă, iar primele companii care îl vor implementa ar putea fi Sony, HTC și Huawei.