Samsung nu îți dă voie să faci update la Windows

Samsung nu îți dă voie să faci update la Windows

Din motive greu de înţeles, un expert în securitate a descoperit că dezactivează actualizările prin Windows Update ale laptopurilor sale.

Dacă eraţi de părere că Samsung nu s-a aflat în mijlocul unui în ultimii ani, tocmai a mai apărut încă unul pe care îl puteţi trece pe listă. De această dată este vorba de divizia de laptopuri a gigantului sud coreean care face valuri.

În cazul în care sunteţi utilizator de PC, este inevitabil să nu fi auzit la un moment dat de Windows Update. Acest serviciu din Windows reprezintă modul prin care Microsoft încearcă să vă asigure securitatea sistemului şi imunitatea la un număr semnificativ de infecţii prin diverse actualizări de software. Nu este perfect, dar vă ajută mult, mai ales că uneori un update vă poate spori chiar şi performanţa PC-ului printr-un management mai eficient al resurselor hardware.

Partea interesantă este că Samsung a decis, într-un mod complet arbitrar, să dezactiveze Windows Update pe sisteme sale. Această acţiune deliberată a fost descoperită de un cercetător cu numele Patrick Barker care a explicat întregul sistem maliţios pentru Venture Beat. Alternativa la serviciul Microsoft vine de la Samsung şi este intitulată SW Update, o aplicaţie pe care o vedeţi ilustrată mai sus şi care face o treabă foarte bună în a vă actualiza volumul semnificativ de bloatware cu care care vine din fabrică notebook-ului vostru creat de sud coreeni. Barker a descoperit că, Inclusă în pachet cu SW Update, este o aplicaţie cu un nume foarte sugestiv Disable_Windowsupdate.exe Aceasta din urmă are unicul scop de a verifica în permanenţă că Windows Update este dezactivat, iar dacă îl reactivaţi voi manual sau folosiţi un utilitar terţ pentru această sarcină, progrămelul creat de Samsung se va asigura că după repornirea sistemului update-urile native din Windows sunt din nou dezactivate.

Încercând să găsească un argument pentru această situaţie foarte ciudată, Patrick Barker a contactat un oficial Samsung. Răspunsul s-ar putea să nu vă convingă. ,,Când activaţi Windows Update, acesta va instala driverele implicite, care s-ar putea să funcţioneze sau nu, pentru tot hardware-ul din laptop. De exemplu, dacă aveţi USB 3.0 pe laptop, porturi s-ar putea să nu mai funcţioneze după instalarea actualizărilor. Ca urmare, pentru a preveni asta, SW Update previne Windows Update.

În teorie, pentru a scăpa de problemă, este suficient să dezinstalaţi SW Update. Între timp, oficialii Microsoft şi-au manifestat opinia într-un mod destul de agresiv pe marginea acestei situaţii, pe când cei de la Samsung au anunţat declanşarea unei investigaţii. ,,Windows update rămâne o componentă critică a angajamentului nostru pentru securitatea clienţilor. Nu recomandăm dezactivarea sau modificarea Windows Update în nici un fel deoarece această acţiune ar putea expune clientul la riscuri de securitate. Sunt în contact cu cei de la Samsung pentru a adresa problema.”

samsung_disabled windows update