08 mai 2015 | 10:00

Qualcomm spune că Snapdragon 810 nu s-ar încinge excesiv

ACTUALITATE
Qualcomm spune că Snapdragon 810 nu s-ar încinge excesiv

Deşi este unul dintre cele mai performante procesoare de mobil din lume, , la câteva luni de la lansare, nu are un CV foarte impresionant.

Oricine a urmărit lansările de smartphone-uri de vârf din ultimele luni a auzit cu siguranţă despre scandalul termic ce învăluie . Pentru că Snapdragon 810 se încălzeşte peste medie, unii producători OEM au ajuns să evite implementare sa în telefoane premium. Cei de la HTC au ajuns până în punctul de a da vina zilele trecute pe respectivul Snapdragon 810 pentru vânzările slabe înregistrate de recent lansatul HTC One M9.

Pentru a calma un pic spiritele, directorul de makerting al Qualcomm a decis să facă nişte declaraţii destul de acide pe marginea acestui subiect. Per ansamblu, Tim McDonough clasifică întregul scandal ca fiind doar un cumul de zvonuri rău intenţionate lansate de concurenţă. ,,Zvonurile sunt un gunoi, nu a existat o problemă cu supraîncălzirea în dispozitivele comerciale în cazul Snapdragon 810.” Aparent, e vorba de sabotaj. ,,Punctul nostru de vedere este că aceste zvonuri au început cu LG G Flex 2 deoarece Qualcomm 810 era primul SoC pe piaţă cu un procesor premium pentru aplicaţii. Atunci, cineva a decis să lanseze nişte informaţii false despre el, ceea ce e trist, dar uneori aşa funcţionează afacerile.

Acelaşi McDounough a adresat şi testele de acum câteva luni în care un HTC One M9 cu procesor Snapdragon 810 s-a încălzit mai mult decât concurenţa. Justificarea pentru acea situaţie neplăcută este aceeaşi oferită de HTC în acele circumstanţe. De vină era firmware-ul beta al dispozitivului de test. Un astfel de comportament este normal pentru un smartphone care nu rulează o versiune comercială a sistemului de operare.

În altă ordine de idei, noul vârf de gamă al sud coreenilor, LG G4 este construit în jurul unui procesor Snapdragon 808 un pic mai slab decât 810. Tot un Snapdragon 808 se pare că va fi folosit şi în noua versiune de Moto X. Ca urmare, nu este exclus să fie şi un pic de foc la baza acestui nor de fum.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele