Noi zvonuri despre Samsung Gear Orbis, un smartwatch inspirat de Apple Watch

Noi zvonuri despre Samsung Gear Orbis, un smartwatch inspirat de Apple Watch

Samsung are pe piață o mulțime de ceasuri inteligente, dar încă nu a găsit combinția câștigătoare. S-ar putea să o facă cu Samsung Gear Orbis.

Piața dispozitivelor purtabile este una foarte dificilă, mai ales pentru că toată lumea încearcă, prin experimente, să găsească combinația perfectă de design, interfață și utilitate.

Cei de la Samsung se numără printre giganții care s-au aruncat în această bătălie încă din primele clipe și se pare că are de gând să abordeze, cu smartwatch-urile, aceeași strategie ca și în cazul smartphone-urile: lansează cât mai multe până când găsește amestecul potrivit.

Prima dată am auzit despre Orbis zilele trecute. Se zvonește că noul ceas inteligent va fi lansat odată cu Samsung Galaxy S6, iar acum, mulțumită SamMobile, aflăm și alte detalii despre el.

Astfel, Samsung Gear Orbis ar putea avea un cadran rotund, la fel ca Motorola Moto 360, dar și un element inspirat de Apple Watch.

 

Apple Watch va fi dotat cu o rotiță specială, numită de gigantul din Cupertino ”coroană digitală”, care ar urma să îi ajute pe utilizatori să navigheze printre aplicații. Și Samsung Gear Orbis va avea un mecanism similar, însă acesta va fi un inel care va delimita cadranul. Cu ajutorul lui, purtătorii vor putea trece de la o aplicația la alta, vor putea face zoom sau vor putea, de exemplu, să navigheze prin feed-ul de Facebook.

Smartwatch-ul Samsung Gear Orbis ar urma să fie dotat cu Tizen, având în vedere că gigantul sud-coreean încearcă din răsputeri să popularizeze acest sistem de operare, integrându-l în frigidere, camere foto, chiar și un smartphone.

 

Citește și: