NASA te lasă să-i folosește patentele gratuit timp de trei ani

NASA te lasă să-i folosește patentele gratuit timp de trei ani

Agenția spațială din Statele Unite a dat startul unei inițiative denumite ”Startup NASA”.

Pe parcursul timpului, NASA a fost responsabilă pentru unele dintre cele mai importante descoperiri. Acum, însă, agenția spațială se confruntă cu o dificultate din ce în ce mai mare când vine vorba de obținerea de fonduri pentru diverse proiecte. Acesta este, probabil, unul dintre motivele principale pentru care a dat startul programului Startup NASA, o inițiativă conform căreia orice antreprenor va avea acces la tehnologia NASA fără a fi nevoit să plătească vreun ban la început.

Cei interesați vor avea acces la 1.200 de patente deținute de NASA în 15 categorii diferite, printre care se numără aeronautica, electricele și electronicele, IT-ul și software-ul, materialele și învelișurile, generarea de energie și robotica. Conform site-ului The register, deși NASA nu a confirmat încă acest lucru, programul va fi disponibil în mod exclusiv celor din Statele Unite.

Pentru trei ani, aceștia nu vor avea de efectuat nicio plată. La finalul acelei perioade, dacă au lansat un produs pe piață folosindu-se de tehnologia NASA, agenția va încasa 4,2% din vânzări, sau un minim de 3.000 de dolari. În cazul în care nu au un produs încă, se pare că antreprenorii se vor putea folosi în continuare de patente în mod gratuit.

Etichete: