Experții în pariuri cred că Space X va ajunge pe Marte înaintea NASA

Experții în pariuri cred că Space X va ajunge pe Marte înaintea NASA

Unii experți în pariuri sunt de părere că Space X are șanse mult mai mari decât NASA să ajungă prima pe Marte.

Când vine vorba de pariuri sportive, Raphael Esparza este cu siguranță unul dintre cele mai importante figuri din America. O simplă căutare pe Google scoate la iveală anii de experiență ai acestuia în ceea ce privește pariurile sportive. Când vine vorba de explorarea spațiului, însă, probabil că Esparza nu este chiar cea primul om pe care publicațiile ar trebui să-l contacteze. Astfel, după cum scrie CNET, acesta este de părere că Space X are cele mai mari șanse de a ajunge prima pe Marte, acordându-i o cotă de 5.

NASA, de cealaltă parte, cu o cotă de 80, are șanse mai mici chiar și decât Roscosmos (Agenția Federală Spațială Rusească), aceasta din urmă beneficiind de o cotă de 60. Agenția Spațială din China are o cotă de 100, iar cea Europeană, o cotă de 300. De ce sunt ciudate aceste cote? În primul rând, deoarece Esparza susține că Space X are ”dorința și fondurile necesare”. El uită, însă, că o mare parte din acestea fonduri vin chiar de la NASA. Mai mult decât atât, agențiile spațiale naționale au reușit să transporte oameni pe lună și roboți pe Marte, fiind responsabile pentru unele dintre cele mai importante descoperiri.

Principalul argument al lui Esparza împotriva NASA este legat de bugetul nesigur al agenției. Pe viitor, aceasta ar putea primi din ce în ce mai puțini bani, motiv pentru care a încercat în ultimul timp să obțină fonduri folosindu-se de alte mijloace. Dar această micșorare a fondurilor va afecta și Space X, compania lui Elon Musk beneficiind pe parcursul timpului de pe urma unor contracte importante încheiate cu NASA.

Etichete: