NASA a publicat online cele mai atrăgătoare imagini din misiunile Apollo

NASA a publicat online cele mai atrăgătoare imagini din misiunile Apollo

Nu trebuie să fiţi pasionaţi de astronomie şi spaţiu pentru a vă uita măcar o dată peste noile imagini publicate de oficialii NASA în urmă cu câteva zile.

De-a lungul anilor am văzut online sau în diverse documentare de la TV, un amalgam de imagini impresionante din misiunile Apollo. Din păcate, de cele mai multe ori, acestea au avut o rezoluţie mică şi îţi putea da seama cu greu dacă provin dintr-o sursă oficială sau nu. Încercând să facă viaţa mai uşoară celor fascinaţi de acest domeniu, oficialii Agenţiei Naţionale pentru Aeronautică şi Administrarea Spaţiului au luat o decizie îmbucurătoare.

Aproximativ 13.000 de imagini au fost postate online în ultimele zile pentru a materializa conceptul ,,o imagine valoarează cât 1000 de cuvinte”. Toate cadrele pe care le puteţi accesa gratuit online sau legătură cu misiunile Apollo desfăşurate în perioada 1961 – 1971. Kipp Teague, persoana responsabilă de administrarea arhivei pentru proiectul Apollo a spus că şi-a dorit ca această operaţiune de publicare să se desfăşoare în alte condiţii, dar din cauza unor reduceri importante de buget, nu a avut acces la resursele necesare. Partea bună este că utilizatorii nu vor simţi respectivele reduceri de buget deoarece s-au reflectat doar în utilizarea unei platforme online publice pentru partajarea fotografiilor, în defavoarea unui serviciu privat. ,,De multe ori de-a lungul anilor am fost întrebat dacă le pot face disponibile online într-un format mai prietenos pentru utilizatori. Am simţit că era momentul ca versiunile neprocesate la rezoluţie întreagă să ajungă online.

Cu alte cuvinte, întregul amalgam de imagini adunate în câteva zeci de ani sunt acum disponibile pe Flickr de unde pot fi descărcate la rezoluţiefoarte mare pentru vizionare în detaliu sau includerea lor în diverse proiecte independente. În acest format high-res needitat poate fi accesat tot conţinutul aferent Arhivei Apollo fondată în 1999.

Dacă aveţi o curiozitate legată de o anumită misiune Apollo puteţi vedea imaginile împărţite pe albume, iar dacă vreţi să parcurgeţi cât mai multe, o puteţi face sub forma unui flux foto.

Citește și: