MWC 2015 – BlackBerry Leap este primul smartphone al canadienilor destinat tinerilor

MWC 2015 - BlackBerry Leap este primul smartphone al canadienilor destinat tinerilor

În încercarea de a da dovadă de flexibilitate cu creaţiile sale recente, a anunţat la MWC 2015 noul BlackBerry Leap destinat tinerilor.

Fiind în continuare o companie axată într-un mod vizibil pe soluţii de business, oficialii BlackBerry nu se puteau trezi într-o dimineaţă şi să lanseze un smartphone entry-level pentru vârstnici sau adolescenţi. Noul BlackBerry Leap face însă un pas discret către acea direcţie.

Rezultatul unui amalgam de zvonuri ajunse online în ultima perioadă, noul Leap ar putea intra în istorie ca fiind unul dintre cele mai accesibile gadgeturi nesubvenţionate ale canadienilor. La 275 de dolari nu vorbim de vreo chinezărie ieftină, dar micul aparat a coborât un pic standardul de preţ pe care ne-am obişnuit să-l ataşăm acestor terminale premium.

Similar din mai multe puncte de vedere cu bătrânul noul BlackBerry Leap este construit în jurul aceleiaşi combinaţii formate dintr-un procesor Qualcomm tactat la 1,5 GHz şi 2GB RAM. Partea din faţă este flancată de acelaşi panou de 5 inci cu o rezoluţie nativă 720p pe care l-am văzut în trecut la Z30. Camera principală este de 8 megapixeli, iar bateria nedetaşabilă se încadrează în 2.800 mAh. Trecând însă peste filosofia de reciclare aplicată de BlackBerry în acest caz particular, rezultatul final este mai mult decât atrăgător. Până şi carcasa dintr-un plastic texturat reuşeşte să fie originală fără a reinventa roata.

Sistemul de operare preinstalat va fi BlackBerry OS 10.3.5, cea mai recentă iteraţie a respectivului SO şi una care include un asistent virtual surprinzător de eficient. Chiar dacă nu ştim cât de repede va ajunge această creaţie pe piaţa locală, nu este deloc exclus ca operatorii locali să se grăbească să-l aducă.