Moto X Style și Moto X Play, noile telefoane Motorola: unul de vârf și altul degeaba

Motorola a anunțat noile telefoane Moto X. Sunt „noile telefoane”, deoarece anul acesta are două, unul numindu-se Style, iar celălalt este Play. Sunt, totodată, primele smartphone-uri high-end lansate sub comanda Lenovo. 

Motorola Mobility a fost cumpărată de la Google de către Lenovo, iar acum această unitate și-a prezentat primele produse pentru 2015. Este vorba de Motorola Moto G, un smartphone mid-range bun, și de Moto X Style – un fel de Nexus 6 – și Moto X Play. Printre asemănări merită amintit că ambele au baterii mari, se încarcă rapid prin modul TurboPower și vor fi vândute la prețuri mai mici decât ale competiției reprezentată de Apple, Samsung, LG sau HTC.

„Potrivit unui sondaj efectuat în SUA, oamenii își iubesc telefoanele, dar urăsc contractele. De asemenea, iubesc personalizarea acestora, dar urăsc orice e bloatware„, a afirmat Motorola în cadrul conferinței de presă. Astfel, va vinde telefoane în SUA direct prin magazine, iar în restul țărilor va încerca aceeași strategie. Motorola Moto X Play va fi disponibil încă din august în 55 de țări, iar Moto X Style va fi lansat abia în septembrie.

Motorola Moto X Style si X Play FOTO Engadget

Ce dotări are Motorola Moto X Style

Ziceam că Motorola Moto X Style seamănă cu Nexus 6 și asta este evident încă de la ecran. Este unul de 5,7 inci la rezoluție QuadHD, folosește o baterie de 3.000 mAh și va fi disponibil în versiuni de 16, 32 sau 64GB spațiu de stocare, dar suportă și card microSD până la 128GB. Spre deosebire de Nexus 6. îți poți extinde spațiul de stocare și acesta ar putea fi, de sine stătător, un atu.

Mai mult, Moto X Style are Android 5.1.1 Lollipop modificat doar cât să fie instalate aplicațiile Motorola, are o cameră de 21 de megapixeli cu o diafragmă f/2, iar cea frontală este de 5MP. Înregistrează, desigur, video la rezoluție 4K, iar Motorola promite că pozele vor fi foarte bine (ca toți producătorii, de altfel).

Memoria RAM pentru acest dispozitiv este de 3GB, iar procesorul este un Qualcomm Snapdragon 808 cu șase nuclee ca pe LG G4. Are difuzoare stereo ca Nexus 6, dar Motorola nu a menționat și că ar fi rezistent la apă. Promite însă 30 de ore de folosire continuă, cu o singură încărcare, dar prin mixed use poți să înțelegi orice. Cert e că se încarcă repede.

Fast charge pe Motorola Moto X Style e mai rapid decat cel de pe Galaxy S6 FOTO The Verge

Ce dotări are Motorola Moto X Play

Dacă anul trecut a existat un singur Moto X cu dotări foarte bune, acum ai doar Moto X Style și sub toate telefoanele de vârf se poziționează Moto X Play. Cea mai importantă dotare este bateria, una care va asigura o autonomie impresionantă, căci are 3.630 mAh, oferind 48 de ore de folosire în regim mixt. Dincolo de asta, acest telefon nu este un flagship.

Moto X Play are un ecran de 5,5 inci full HD, folosește un procesor Snapdragon 615 cu opt nuclee la 1,7GHz, iar memoria RAM este de 2GB. Are, într-adevăr, conectivitate prin 4G/LTE, dispune de 16 sau 32GB spațiu de stocare și are suport pentru card microSD, dar camera principală de 21 megapixeli filmează doar la rezoluție full HD. Există preinstalate aplicațiile Motorola, iar sistemul de operare este destul de stock, așa cum această companie l-a menținut în ultimii ani.

Ambele telefoane vor costa cu 200 sau 300 de dolari mai puțin decât telefoanele rivale de la Samsung sau Apple, ceea ce înseamnă la aceleași nivel cu OnePlus, Xiaomi sau Meizu. Moto X Style va ajunge în SUA la un preț de 400 de dolari, în retail, fără contract cu operatorul, ceea ce nu înseamnă o sumă prea mare pentru un telefon cu dotări foarte bune.

Moto X Play însă nu este nici model high-end, nu are nici cele mai bune dotări care să-l scoată în față la acel nivel de preț. Prin comparație, Asus ZenFone 2 există în versiune premium cu 4GB de memorie RAM la un preț de sub 1.700 de lei. Motorola consideră, cel mai probabil, că se poate folosi de imaginea sa bună la nivel mondial, dar companiile din China reușesc deja să livreze produse foarte bune la prețuri mici, cum ar fi Meizu MX5 sau OnePlus 2.

Motorola Moto X Style, prezentat oficial FOTO Engadget

Răzvan Băltărețu
17:12 28.07.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video