22 mart. 2015 | 12:04

Microsoft vrea să instaleze Windows 10 pe telefoanele cu Android

ACTUALITATE
Microsoft vrea să instaleze Windows 10 pe telefoanele cu Android

Windows Phone are o cotă de piață proastă, la peste patru ani de la lansare, nu e un secret. Totuși, planul Microsoft de a recupera s-ar putea să fie cel mai inspirat și asta presupune ca tu să renunți la Android fără să schimbi telefonul.

Microsoft lucrează cu Xiaomi, deocamdată prima companie despre care se știe, pentru a oferi Windows 10 chiar și pentru telefoanele cu Android. Astfel, dacă te răzgândești, nu trebuie decât să instalezi sistemul de operare al Microsoft și schimbi tabăra. Acesta ar putea fi cel mai ușor mod prin care compania și-ar putea crește cota pentru dispozitive mobile cu Windows.

Hugo Barra, directorul de dezvoltare globală pentru Xiaomi, a spus că Microsoft ar vrea să ofere Windows 10 pe modelul Xiaomi Mi4, dar compania nu are niciun interes de a oferi un dispozitiv cu două sisteme de operare. În schimb, Microsoft ar urma să lanseze o aplicație (sau chiar un custom ROM) prin care să-ți transformi telefonul, scrie PhoneArena.

Atât telefoanele cu Android, cât și cele cu Windows Phone de până acum folosesc hardware similar. Doar Samsung și Huawei își produc și folosesc procesoarele, pe când ceilalți producători recurg la soluții Qualcomm sau MediaTek. Rămâne de văzut cum se va materializa planul Microsoft, dacă devine parteneriat cu Xiaomi, dat fiind că mai toți producătorii de telefoane cu Android au servicii și versiuni ale sistemului de operare proprii.

 

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele