Canalys: Piata este dominata si mai mult de Android in trimestrul I

Canalys: Piata este dominata si mai mult de Android in trimestrul I

La cateva saptamani bune dupa incheierea primului trimestru, asupra pietii de mobile in T1 2013.

Canalys studiu android ios trimestrul 1

Chiar daca exista informatii contradictorii legate de , un lucru este sigur: Android conduce din ce in ce mai detasat razboiul platformelor. Ultimul raport al celor de la Canalys pentru perioada primelor trei luni ale anului pozitioneaza la 75,6% numarul de terminale cu Android dintre toate telefoanele inteligente livrate in respectiva perioada la nivel global. In cazul in care nu era evident, aceasta valoare este cu mult mai mare decat cea inregistrata in trimestrul anterior, 69,2%.

Se vand in de ce in ce mai multe telefoane inteligente. Canalys Research plaseaza respectiva valoare in jurul cifrei de 216,3 milioane pe parcursul primului trimestru al acestui an. Per brand, Samsung conduce producatorii de smartphone-uri cu aproximativ o treime dintre toate telefoanele smart comercializate. Apple, cu 17 procente, se apropie destul de mult de jumatatea din cat are in acest moment gigantul sud coreean.

Cu mai putin de 5%, ,,primii pierzatori” ai acestui top sunt, in ordine, Huawei, LG, ZTE. Macar la tablete Apple mai domina piata cu 46,4 procente. Din pacate, si aici cele mai recente rezultate financiare plaseaza Android, platforma celor de la Google, pe linie dreapta in a depasi iOS-ul ca sistem de operare predominant. Daca ne uitam doar la unitati vandute, numarul tabletelor comercializate s-a dublat in ultimul an, motiv pentru care e corect sa precizam ca Google si-a ales un moment bun in care sa domine segmentul de piata.

Schimbarile radicale din ultimele trei luni reprezinta doar o pastrare a traiectoriilor incepute in urma cu un an sau doi ani. Pe acest principiu, din pacate, eforturile recente al Windows Phone si BlackBerry nu au influentat semnificativ trendurile globale de achizitie de gadgeturi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: