Microsoft vrea Office Now să fie singurul asistent de care ai nevoie pe Windows, iOS și Android

, 25 Mai, 15:22

Odată cu Windows 10, Microsoft mai pregătește și câteva aplicații care să concureze cu cele de la Google și Apple sau de la alți jucători din piața software. Cele mai noi se numesc Office Now și OneClip.

În pregătirea Windows 10, Microsoft și-a mărit și gama de aplicații pe care le dezvoltă pentru alte platforme. Schimbarea a venit odată cu noul director Satya Nadella, iar Office Now și OneClip ne arată încă o dată viziunea holistică pe care compania o are asupra ecosistemului software. Office Now e o aplicație despre care Bill Gates a vorbit în urmă cu câteva luni, într-o conferință AMA (n.r.: ask me anything) pe Reddit.

Dacă ești familiarizat cu aplicațiile Windows introduse în versiunea mobilă și în cea de desktop sau tabletă, OneClip îți va fi tare utilă. Este o OneNote redusă doar la stadiul de „ciornă” pe care notezi tot felul de informații. OneClip permite distribuirea facilă a notițelor de tip text sau imagine și chiar a adreselor web. Foarte probabil OneClip va fi o aplicație cross platform și cross device.

În prezent, este în stadiul de internal beta, după cum notează ZDNet. OneClip va concura cu Evernote și Google Keep, în primă fază.

Dacă funcționalitatea OneClip este destul de limitată, Office Now este ceea ce avea nevoie Microsoft ca să concureze cu Google Now și în anumite privințe cu Siri. Aplicaţia Office Now este un asistent digital care îți aduce într-un singur loc informațiile esențiale. Face parte din ceea ce a ajuns să fie cunoscut drept web 3.0, adică aplicațiile vor învăța să intuiască ce ai nevoie înainte să ai nevoie, folosind informațiile la care au acces. Google Now face deja asta și o face foarte bine.

Office Now de la Microsoft

Office Now colectează date din calendar, aplicația de mail, de to do, din cea de telefonie și mesagerie și altele în care îți mai păstrezi informațiile uzuale. Odată colectate, filtrează datele pentru a-ți prezenta mesagejele importante, direcțiile către anumite locuri, apelurile ratate, evenimentele din calendar și tot ce ai mai avea nevoie pentru programul tău zilnic, conform Neowin. De la nume până la funcționalitate, Office Now pare o copie după Google Now. Și da, Office Now va fi pe Android, iOS și Windows. Încă nu se știu datele de lansare pentru ambele produse.

 

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail