Cum vrea Microsoft să limiteze fragmentarea Windows 10 ca să nu ajungă ca Android

Cum vrea Microsoft să limiteze fragmentarea Windows 10 ca să nu ajungă ca Android

În 2010, când a lansat Windows Phone, Microsoft a promis că va furniza rapid actualizări și va evita fragmentarea de pe Android. Cinci ani mai târziu, realitatea e puțin diferită, tocmai de aceea americani au în plan o strategie mai agresivă a actualizărilor.

Apple se descurcă cel mai bine cu actualizare dispozitivelor sale, pe când pentru Android există cea mai mare fragmentare. Undeva la mijloc este Microsoft cu platforma Windows Phone, care deși ajunge repede pe majoritatea telefoanelor, procesul actualizării este îngreunat de operatori. Odată cu Windows 10, acest lucru se va schimba.

În afara Statelor Unite ale Americii, actualizările pentru Windows Phone ajung destul de repede, dar la Microsoft acasă operatorii au un mai mare control asupra procesului. Ca să evite întârzierile viitoare, Windows 10 Mobile va ajunge mai devreme la operatori și va putea fi testat înainte de a fi gata să fie trimis. Totul se va întâmpla prin programul Windows Insider.

Totuși, planul Microsoft vizează doar Windows 10 și Windows 10 Mobile, pe când cei cu Windows Phone 8.1 vor rămâne în așteptare. Și cum Windows 10 este cea mai mare lansare din istoria Microsoft, s-ar putea ca timpul de așteptare să fie destul de mare. Dacă planul Microsoft funcționează, după cum îl descrie ZDNet, atunci operatorii vor testa noua versiune înainte, iar când Microsoft pornește actualizare, se va realiza pentru toți utilizatorii, reducând fragmentarea.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: