Microsoft îţi transformă telefonul în PC şi tableta în desktop

Microsoft îţi transformă telefonul în PC şi tableta în desktop

Pe lângă Surface Pro 4, Surface Book şi câteva telefoane cu Windows 10 Mobile, Microsoft a anunţat în cadrul aceluiaşi eveniment câteva dock-uri foarte utile.

Încercând să remedieze una dintre cele mai mari probleme pe care le-au avut de-a lungul anilor utilizatorii de tablete Surface, cei de la Microsoft au anunţat un dock foarte util. Numele său oficial este Surface Dock. Acesta este compatibil atât cu noua tabletă Surface Pro 4 şi noul laptop Surface Book, cât şi cu Surface Pro 3, tableta lansată în urmă cu aproximativ un an. Ca şi conectivitate, din momentul în care l-aţi conectat la tableta sau laptopul vostru Microsoft, aţi câştigat două porturi Display Port compatibile cu output 4K, patru porturi USB 3.0, o ieşire de căşti şi un port Gigabit Ethernet. Noul Surface Dock este disponibil pentru precomandă acum şi costă 200 de dolari. Primele unităţi vor fi livrate începând cu 26 octombrie.

Microsoft Surface Dock

În cazul în care sunteţi un fan al ecosistemului Microsoft şi aţi aşteptat cu interes lansarea primelor terminale cu Windows 10 Mobile, pe lângă Lumia 950 şi Lumia 950 XL, mai primiţi o veste bună. Aceasta vine sub forma unui dock care vă transformă, într-o oarecare măsură, telefonul în desktop. Nu de alta, dar prin intermediul său, vă puteţi conecta la telefon un mouse şi o tastatură cu fir.

microsoft-display-dock

Gadgetul ilustrat în imaginea de mai sus poartă numele de Microsoft Display Dock. Este compatibil exclusiv cu noile smartphone-uri ce vor fi lansate cu Windows 10 Mobile. Intitulat în faza de dezvoltare Continuum Dock, respectivul nume a rămas rezervat doar pentru funcţia din Windows 10 datorită căreia un astfel de aparat este posibil. Are trei porturi USB, dintre care unul este USB Type-C, un Display Port şi un HDMI. Merită reţinut că la unul dintre respectivele porturi puteţi chiar şi să conectaţi un stick USB.

Interfaţa de care veţi avea parte pe un monitor conectat la smartphone va fi foarte similară cu cea obişnuită de Windows 10, cu câteva excepţii. În colţul din dreapta sus al desktop-ului veţi avea ilustrată o bară de semnal şi baterial rămasă a telefonului. În acest format, nu veţi putea rula toate aplicaţiile obişnuite de desktop, dar veţi avea totuşi acces aplicaţiile universale pe care le găsiţi în Windows Store, inclusiv Microsoft Office.

Citește și: