Microsoft Lumia 950 și 950 XL sunt mai performante decât ne-am fi așteptat

Microsoft Lumia 950 și 950 XL sunt mai performante decât ne-am fi așteptat

Noile vârfuri de gamă de la Microsoft, Lumia 950 și Lumia 950 XL au fost lansate în cadrul unui eveniment special.

După ce acum puțin timp specificațiile noilor Lumia au fost publicate pe internet, din greșeală, chiar de cei de la Microsoft, lansarea oficială din seara aceasta confirmă zvonurile.

Prima noutate adusă de noile game de vârf de la Microsoft constă în faptul că acestea vin echipate cu două antene, pentru a putea avea cea mai bună conexiune posibilă.

Ecranele au dimensiuni de 5.2 inch și 5.7 inch. Acestea beneficiază de o nouă tehnologie, denumită „Glance”, care îți permite să vezi pe ecranul telefonului să vezi cele mai importante lucruri, precum întâlnirile programate. Aparent, această funcție nu va afecta deloc autonomia telefonului, chiar dacă se va activa de fiecare dată când vei scoate telefonul din buzunar.

Camera are un senzor de 20 MP si aparent este excelentă pentru fotografiile în luminozitate scăzută, dar și pe întuneric, deoarece blițul se este foarte performant, potrivit oficialilor Microsoft.  În plus, acestea beneficiază de cea mai nouă tehnologie de stabilizare a imaginii, ceea ce înseamnă că fotografiile vor trebui să aibă o calitate impresionantă.

Microsoft Lumia 950 și 950 XL sunt echipate cu tehnologia USB Type-C, care revoluționează modul în care ne raportăm la bateria telefonului. Aceasta poate fi încărcată de la zero la 80% în doar jumătate de oră.

Cum era și normal, smartphone-urile vin echipate cu toate aplicațiile Microsoft, deoarece aceștia doresc să-ți pună Windows 10 în buzunar, cu ajutorul procesoarelor hexa-core pentru Lumia 950 și octa-core, pentru varianta Xl. O noutate pentru Lumia este faptul că dispozitivele sunt echipate cu tehnologia Hello care le permite să fie deblocate prin recunoaștere facială, întâlnită până acum doar pe dispozitivele desktop ce rulează Windows 10.

Telefoanele pot fi foarte ușor transformate în laptop, datorită noii tehnologii Microsoft ce vă permite să vă folosiţi smartphone-ul ca un mic PC în tandem cu un monitor, o tastatură şi un mouse. Aceeași tehnologie suportă un cablu HDMI care permite să vizionezi conținut video direct din telefon.

Telefoanele vor fi disponibile din luna noiembrie, iar Lumia 950 va costa 549 de doalri, în timp ce 950 XL va fi cu o sută de dolari mai scump.