Surface Book – primul laptop Microsoft e mai performant decât ai crede

Odată cu anunţarea noului Surface Book, Microsoft a demonstrat că ia în serios nu doar producţia de tablete, dar şi de laptopuri.

Microsoft Surface Book este primul laptop al companiei americane, dar deşi este primul, nu ai crede că producătorul a lăsat vreun detaliu ce va fi finisat în generaţiile ulterioaree. Acesta este un sistem foarte performant, ultra portabil ce concurează pentru publicul ţintă la MacBook Pro-ului cu Retina Display de 13 inci. Din câteva puncte de vedere însă, este mai performant decât creaţia celor de la Apple.

În primul rând, Surface Book funcţionează şi ca tabletă. Deşi nu este foarte evident, puteţi cu uşurinţă să-l detaşaţi de tastatură. Are o diagonală de 13,5 inci, un raport de aspect de 2:3 şi o rezoluţie remarcabilă de 3000:2000 pixeli pentru o densitate de pixeli de 267 ppi, semnificativ mai mult decât un MacBook Pro Retina sau, dacă nu mă înşel, orice alt laptop din lume. Trackpad-ul este realizat din sticlă, iar cursa tastelor este promovată ca fiind ideală pentru sesiuni extinse de tastare.

Partea fascinantă a acestui sistem ultra-portabil nu este însă doar vizuală. La interior ascunde o combinaţie foarte performantă dintre cele mai noi procesoare Intel Skylake – i5 sau i7 şi un GPU NVIDIA GeForce cu GDDR5. Merită reţinut că respectivul procesor grafic nu vine cu un număr de model, gen GTX 960M, deoarece a fost creat special pentru laptopul Microsoft. De asemenea, pentru a nu afecta autonomia Surface Book atunci când gadgetul este folosit ca tabletă, GPU-ul dedicat a fost ascuns sub tastatură. Partea de conectivitate include două porturi USB 3.0, un cititor de SD-uri şi un mini DisplayPort.

Microsoft promite că Surface Book va rezista fără probleme 12 ore departe de priză, chiar dacă display-ul este un consumator foarte pretenţios. Pentru că nu au rezistat tentaţiei, oficialii gigantului din Redmond au ţinut să menţioneze că este de două ori mai rapid decât un MacBook Pro.

Microsoft Surface Book va avea un preţ de start de 1500 de dolari, dar configuraţiile de top vor ajunge cu uşurinţă la 2700 de dolari începând cu 26 octombrie când va ajunge în magazine. Dacă aveţi o fascinaţie pentru grafică, ecranul de la Surface Book nu doar că este sensibil la atingere, dar are funcţionează şi cu Surface Pen, stylusul destinat tabletelor Surface.

Alexandru Puiu
06:32 07.10.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video