Cortana, cea mai bună prietenă a împătimiților de pariuri? Cum a prezis Oscarurile de anul acesta

Cortana, cea mai bună prietenă a împătimiților de pariuri? Cum a prezis Oscarurile de anul acesta

Cortana, asistenta virtuală creată de către cei de la Microsoft, a dovedit, încă o dată, că are stofă de clarvăzătoare.

După ce a oferit previziuni corecte privind echipa care urma să câștige evenimentul Super Bowl, Cortana și-a pus la încercare talentele cu ediția de anul acesta a premiilor Oscar.

Într-o postare pe blogul companiei, David Rothschild, cercetător Microsoft, a publicat, la începutul lunii, o listă întreagă cu previziuni făcute de Cortana privind premiile Oscar.

Asistenta Microsoft nu a ghicit corect unde au ajuns toate cele 24 de premii, ci a nimerit numai 20.

Totuși, când a venit vorba de premiile cele mai importante, inteligența artificială dezvoltată de gigantul din Redmond le-a ”acordat” corect pe toate. Astfel, Cortana a spus că Birdman va fi desemnat cel mai bun film, Alejandro González Iñárritu – cel mai bun regizor, Julianne Moore – cea mai bună actriță în rol principal, Eddie Redmayne – cel mai bun actor în rol principal, Patricia Arquette – cea mai bună actriță în rol secundar și J.K. Simmons – cel mai bun actor în rol secundar.

Modelul folosit de Cortana pentru a-și face previziunile a luat în considerare opinia publică care, de cele mai multe ori, influențează opinia juriului. Totuși, trebuie menționat că, anul trecut, Microsoft a reușit să ghicească corect 21 din 24 de câștigători.

Una peste alta, se pare că asistenta Cortana se poate transforma în prietena cea mai bună a împătimiților de pariuri, având în vedere rata mare de succes a previziunilor ei.

Citește și: