Noi informații despre Windows 10: Cum vei „vorbi“ cu el folosind Cortana [VIDEO]

, 15 Dec, 09:18

O nouă versiune a viitorului scăpată zilele trecute pe internet ne arată implementarea asistentului virtual Cortana în sistemul de operare.

windows-10-cortana

Cei de la Microsoft se pare că nu sunt foarte eficienţi în a ascunde viziunea lor pentru Windows 10. Cea mai recentă variantă, ilustrată prin captura de mai sus, confirmă mai multe zvonuri recente referitoare la prezenţa asistentului virtual . Cu toate că în versiunea Technical Preview de Windows 10 nu a fost vorba de vreun asistent virtual, de câteva săptămâni au început să circule online tot mai multe zvonuri referitoare la prezenţa Cortanei în noul sistem de operare.

Printr-o nouă variantă cu numele de cod Build 9901 înţelegem un pic mai bine cum vom putea apela la comenzi vocale pentru a obţine de la PC răspunsuri la diverse întrebări fără a apela neapărat la o tastatură. În final, ţine doar de voi dacă vreţi sau nu să vorbiţi cu Cortana sau preferaţi să-i tastaţi diversele cereri. În mare parte, dacă aţi interacţionat cu asistentul virtual creat de Microsoft pe un Windows Phone, experienţa oferită este similară.

Fiind vorba de o versiune incipientă a sistemului de operare, integrarea cu Cortana va fi semnificativ îmbunătăţită în varianta comercială de Windows 10. Având în vedere că mai este aproximativ o lună până la presupusa lansare de Windows 10 Consumer Preview, până la momentul respectiv mai e timp suficient ca această funcționalitate, împreună cu multe altele, să fie finisate.

O altă functionalitate pe care oficialii companiei o vor dezvolta intens în viitor ţine de integrarea ecosistemului Xbox în Windows 10. Deja este prezentă o aplicaţie omonimă în ultima variantă, dar lipseşte SmartGlass şi nu este foarte clar cât de departe şi-a propus gigantul din Redmond să ducă interacţiunea dintre PC-urile cu Windows şi consolele Xbox One / Xbox 360.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail