Oscar 2015. Cel mai piratat film, niciun premiu important

Oscar 2015. Cel mai piratat film, niciun premiu important
06:13 23.02.2015

„Lunetistul american”, cel mai piratat film al anului 2015, este marele învins al premiilor Oscar 2015. Filmul a pierdut la categoria ‘cel mai bun film’, iar Bradley Cooper a pierdut competiția celor mai buni actori.

”Lunetistul american” a primit un singur premiu Oscar, pentru cel mai bun montaj de sunet.

Marii câștigători din acest an sunt „Birdman” (cel mai bun film), regizorul Alejandro G. Iñárritu (cel mai bun regizor), Julianne Moore (cea mai bună actriță) și Eddie Redmayne (cel mai bun actor). Așa cum ne așteptam, premiul pentru cele mai bune efecte speciale a revenit peliculei „Interstellar”.

Oscar 2015. Cele mai piratate filme

„Lunetistul american” – peliculă care s-a aflat în competiţia pentru cel mai bun film, dar şi în cea pentru cel mai bun actor în rol principal – este cel mai piratat film dintre cele nominalizate la Premiile Oscar 2015. Filmul a fost descărcat ilegal de circa 1,4 milioane de ori, arată o analiză efectuată de o companie americană care comercializează sisteme de control antipiraterie.

Pe locul doi în acest top este „Birdman” – regizorul Alejandro G. Iñárritu este marele favorit la câştigarea premiului pentru cel mai bun regizor la Oscar 2015 – cu 1,25 milioane de descărcări ilegale.

Premiile Oscar 2015, la TV și online

Premiile Oscar 2015 sunt transmise la TV de Digi 24 şi DigiFilm, însă poţi să le vezi şi online. Ceremonia este transmisă pe siteul ABC, pentru toţi utilizatorii din interiorul Statelor Unite. Însă, chiar dacă nu sunteţi în State, puteţi recurgi la un şiretlic.

Oscar 2015 – cel mai sigur pariu al serii

Un Oscar fără controverse nu există, însă ediţia din 2015 parcă „excelează” la acest capitol. Ne referim aici la „American Sniper”, un film contestat de majoritatea criticilor, dar ale cărui clişee naţionaliste l-au făcut o peliculă de succes în rândul americanilor. Tot criticii spun că „The Imitation Game” şi „Selma” nu ar fi trebuit să apară pe lista nominalizaţilor.

Totuşi, dincolo de aceste controverse, există şi oameni şi filme care merită apreciate la Oscar 2015. Un exemplu este „Interstellar”, un film pe care mulţi s-ar fi aşteptat să îl găsească în rândul peliculelor nominalizate pentru cel mai important trofeu al serii de Oscaruri, cel pentru cel mai bun film.

Deşi nu este acolo, Interstellar este aproape sigur câştigător la o altă categorie – una pe placul nostru, iubitorii de tehnologie -, „cele mai bune efecte speciale”.

Singurul concurent serios pentru Interstellar la această categorie a Premiilor Oscar 2015 este „Dawn of the Planet of the Apes”. „Godzilla”, deşi a avut parte de nişte efecte fantastice, după cum remarcă şi cei de la Indiewire, nu e pe lista nominalizaţilor. „Guardians of the Galaxy”, „Captain America: The Winter Soldier” şi „X-Men: Days of Future Past” trag şi ele speranţă la premiul Oscar 2015 pentru cele mai bune efecte speciale.

Rămâi pe playtech.ro pentru a vedea cele mai interesante momente de la Oscar 2015.

loading...