Memoria RAM pentru iPhone 6S și 6S Plus a fost confirmată

Memoria RAM pentru iPhone 6S și 6S Plus a fost confirmată

Deși Apple a arătat cam toate inovațiile de care se bucură noile lor iPhone-uri, aceștia nu ne-au spus un lucru foarte important: câtă memorie RAM vor avea acestea. Hamza Sood, un dezvoltator iOS a elucidat misterul.

Ca de obicei,  cei de la Apple sunt foarte secretoși în ceea ce privește memoria RAM de pe telefoanele lor. Cum anul trecut nu au menționat nimic despre acest subiect în cadrul evenimentului de lansare, anul acesta au repetat aceeași mișcare. În plus, detaliile despre capacitatea memoriei nu sunt trecute nici pe paginile cu specificații, de parcă acest aspect nu ar conta deloc.

Într-o publicare pe Twitter, un dezvoltator iOS a confirmat zvonurile conform cărora iPhone 6S și 6S plus vor avea 2GB de memorie RAM. Cu siguranță este o îmbunătățire față de 1GB, cât are un iPhone 6, dar tot nu se ridică la nivelul concurenților Android, care sunt echipați cu 3 GB de RAM, chiar 4GB în cazul unor modele. Cu toate astea, chiar dacă au o memorie mai mică, iPhone-urile nu se mișcă mai greu din cauza asta.

Conform Arstechnica, modul în care iOS gestionează aplicațiile și paginile de Internet le face să dispară repede din RAM, în scopul de a face loc pentru altele noi. Astfel, Apple nu are nevoie de o memorie RAM prea mare ca să ofere performanță. O capacitate RAM mai mare nu va accelera neapărat încărcarea unor pagini sau performanța generală, dar sunt cazuri în care va conduce către o experiență generală îmbunătățită.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: