Mai groase şi mai grele, iPhone 6S şi iPhone 6S Plus vin cu minusuri mari

Mai groase şi mai grele, iPhone 6S şi iPhone 6S Plus vin cu minusuri mari

Majoritatea speculaţiilor legate de iPhone 6S şi iPhone 6S Plus s-au confirmat în conferinţa Apple de ieri, dar abia acum aflăm detaliile de subsol.

Dacă sunteţi fani ai produselor Apple, aveţi multe motive să investiţi în noile iPhone-uri, datorită performanţei sporite şi a câtorva artificii software şi hardware. Nu acelaşi lucru este valabil dacă aţi alergat tot timpul după dispozitive mai compacte, mai uşoare sau cu baterie mai mare. Dacă ieri aflam că iPhone 6S este are o baterie mai mică în comparaţie cu iPhone 6, acum aflăm că noile iPhone 6S şi iPhone 6S Plus sunt semnificativ mai grele decât modelele de acum un an, dar şi un pic mai groase.

Conform capturii de ecran de mai jos, desprinsă de pe pagina de specificaţii Apple, se poate vedea cât se poate de clar că iPhone 6S şi iPhone 6S Plus sunt mai groase cu 0,1 inci sau 0,25 milimetri faţă de iPhone 6 şi iPhone 6 Plus. Partea tristă este că sunt şi mai grele decât acestea din urmă. Printr-o scădere simplă veţi ajunge la diferenţe care, la prima vedere, sunt foarte greu de înţeles. În definitiv, nici un alt producător de telefoane din lume nu a lansat un nou smartphone de vârf precum iPhone 6S Plus care să aibă 192 de grame când modelul de top de acum un an avea 172 de grame, cu 20 de grame mai puţin. Între iPhone 6S şi iPhone 6, diferenţa de gramaj este de la 143 de grame la 129 de grame.

În teorie, aceste diferenţe, de către unele persoane, pot fi clasificate ca fiind complet irelevante şi aproape imposibil de observat. În realitate însă, oficialii Apple au pus cu atenţie în balanţă beneficiile unei carcase mai grele şi ale unui smartphone mai gros înainte de face pasul uşor criticabil. Pe de o parte, electronica suplimentară, aferentă modulului 3D Touch trebuia să iasă undeva la inventar, pe de altă parte, gramele în plus s-ar putea să fi fost introduse doar pentru a preveni un nou Bendgate. Nu uitaţi că iPhone 6S şi iPhone 6S Plus folosesc aluminiu 7000 pentru carcasă şi o sticlă mai puternică ion-x glass pentru rezistenţă sporită pe toate planurile.

 

 

apple comparatie greutate iPhone 6 iPhone 6S Plus