Samsung Galaxy Note 5, într-un club select: telefon cu 4GB de memorie RAM

Samsung Galaxy Note 5, într-un club select: telefon cu 4GB de memorie RAM

Samsung Galaxy Note 5 ar putea fi cel mai nou din seria de telefoane care beneficiază de 4GB RAM.

Unul dintre cele mai așteptate telefoane din prezent este Samsung Galaxy Note 5. Deși în ultima perioadă s-a zvonit că acesta va fi dotat cu ”doar” 3GB RAM, o nouă știre apărută pe site-ul GSMArena ne prezintă un terminal cu nu mai puțin de 4GB. Este vorba, mai exact, despre un test efectuat pe Geekbench la un dispozitiv cu numele de cod SM-N920V. Acesta se aseamănă foarte mult cu indicativele folosite de către Verizon pentru restul telefoanelor din seria Galaxy Note: Galaxy Note 3 era denumit SM-900V, iar Galaxy Note 4, SM-910V.

Mai mult decât atât, acesta beneficia de Exynos 7420, cel mai puternic procesor fabricat de compania coreeană în prezent. Cât despre sistemul de operare, se pare că vom avea parte de Android 5.1.1 Lollipop instalat de la început. Samsung Galaxy Note 5 nu ar fi, însă, primul terminal cu 4GB RAM, onoarea revenindu-i, în schimb, modelului ZenFone 2 al celor de la Asus. Alături de acest pe lista telefoanelor cu 4GB RAM mai găsim, de asemenea, modele precum Xiaomi Mi Note Pro, OnePlus 2, Lenovo K80 și Elephone Vowney.

O cantitate mai mare de memorie RAM ar putea avea un impact pozitiv considerabil asupra performanțelor unui telefon. Fiind capabil să stocheze mai multe date temporare în memorie, un telefon se va descurca mai bine atunci când aveți un număr mare de aplicații deschise în același timp sau mai mule tab-uri într-un browser.

Citește și: