Mașina electrică Apple ar putea deveni realitate în curând

, 18 Mai, 12:09

Un nou proces în care este implicată Apple ar putea scoate la suprafață cel mai nou proiect al companiei: mașina electrică.

De foarte mult timp se zvonește că gigantul din Cupertino ar lucra în secret la propria mașină electrică, un nou proces în care este implicat acesta le-ar putea, în sfârșit, confirma. Astfel, Apple a fost dată în judecată de A123 Systems, un producător de baterii care s-a plâns în legătură cu metodele folosite de Apple pentru a-i atrage angajații.

Deși nu s-a pus la punct ultimele detalii în legătură cu procesul, informațiile disponibile până acum sunt foarte interesante. Unul dintre angajații A123 recrutați de către Apple lucrase în trecut timp de 16 ani pentru Ford și era responsabil pentru producerea de baterii pentru mașini de Formula 1 cu o densitate de energie remarcabilă. Mai mult decât atât, A123 Systems susține că Apple a recrutat angajați specializați în baterii și de la alte companii precum LG, Samsung, Toshiba și Panasonic, potrivit VentureBeat.

Din câte se pare, Apple construiește și o nouă fabrică în Irlanda, iar una dintre pozițiile de conducere necesită cunoștințe și experiență în industria automobilelor. Apple are chiar și un centru de dezvoltare secret în California, conform Business Insider, unul dintre departamentele acestuia fiind specializat pe dezvoltarea de tehnologii pentru mașini. În ciuda acestor lucruri, Apple ar putea fi doar interesată de tehnologia din interiorul vehiculelor. Rămâne de văzut dacă se va extinde și în industria auto.

 

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail