15 mai 2015 | 06:24

Apple Watch e foarte uşor de furat și mai slab protejat decât iPhone [VIDEO]

ACTUALITATE
Apple Watch e foarte uşor de furat și mai slab protejat decât iPhone [VIDEO]

Deşi este inutil să furi un iPhone din cauza blocării prin iCloud la nivel hardware, noul nu vine cu acelaşi nivel de securitate.

Blocarea activării iPhone-urilor la nivel hardware a reuşit să micşoreze la nivel global numărul furturilor de iDevice-uri deoarece, în majoritatea cazurilor, acestea nu mai putea fi folosite fără numele de utilizator şi parola fostului proprietar. Se pare însă că nu veţi avea parte de acelaşi confort psihologic şi în cazul .

Un Apple Watch, cu toate că este cel mai scump smartwatch la această oră, s-a demonstrat că poate fi readus foarte uşor la parametrii din fabrică, chiar şi dacă nu ştiţi codul numeric de deblocare şi poate fi împerecheat cu uşurinţă cu un nou iPhone. Descoperirea a fost făcută de cei de la iDownloadBlog, iar aceştia au rămas uimiţi de uşurinţa cu care poţi reduce la zero securitatea unui ceas ieşit din Cupertino. Nici măcar nu ai nevoie de un computer pentru a finaliza operaţiunea. Întregul proces durează câteva minute şi este demonstrat în întregime în clipul de mai jos.

În acest scurt metraj mai scurt de două minute, Jeff Benjamin de la iDownloadBlog vă arată că, deşi un Apple Watch este blocat cu cod de securitate, în momentul în care vreţi să-l închideţi, dacă apăsaţi un pic mai tare pe Power Off, pe ecran vă este afişat un meniu pentru aducerea gadgetului la parametrii din fabrică. Este adevărat că, prin acest sistem, nimeni nu vă poate accesa datele stocate pe smartwatch. Din păcate, dacă cineva vă fură micuţul aparat, îi este foarte uşor să-l aducă la starea iniţială pentru a-l recomercializa.

Rămâne să vedem dacă Apple va răspunde la acest clip şi, printr-un update de firmware, va reuşi să blocheze reactivarea unui Apple Watch dacă nu introduceţi ID-ul Apple şi parola aferente iPhone-ului cu care a fost conectat iniţial.

 

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele