Pentru iPhone 6s, Apple ar avea un scanner de amprente mult mai util. Ce ai putea face cu el

Pentru iPhone 6s, Apple ar avea un scanner de amprente mult mai util. Ce ai putea face cu el

Scannerul de amprente Touch ID a debutat pe iPhone în urmă cu două generații, iar pentru iPhone 6s (ori chiar iPhone 7) americanii ar vrea să mai integreze unele funcționalități.

Touch ID a fost lansat pe iPhone 5s și până acum este cel mai eficient scanner de amprente. Modul de scanare a fost preluat și de Samsung pe Galaxy S6, iar Apple ar vrea să transforme acest senzor și într-un mijloc prin care interacționezi cu telefonul. Asta după ce pe iPhone 6 a introdus dubla atingere ca să aduci mai aproape pictogramele pe care le-ai apăsa cu greu pe ecranul mai mare (funcționalitate denumită Reachability).

Potrivit informațiilor despre un nou brevet înregistrat în Statele Unite ale Americii, Apple vrea pe următoarele generații de iPhone și iPad cu Touch ID să folosească suprafaţa tactilă de pe butonul Home pentru navigarea interfeţei cu ajutorul gesturilor. În prezent, există doar double tap și scanarea amprentei pentru a debloca telefonul, scrie TechCrunch.

apple iphone 5s touchid hacked

Următoarele Touch ID ar putea fi folosite pentru derulare în pagini web, pentru a schimba orientarea ecranului în funcţie de poziţia degetului pe suprafaţa sa și te va ajuta să navighezi între aplicații. De asemenea, se poate ca TouchID să fie integrat și pe laptopurile companiei. Deocamdată, cea mai nouă idee implementată pe laptopurile Macbook este touchpad-ul cu Force Touch disponibil și pe Apple Watch. Totuși, acel taptic engine care stă la baza Force Touch ar putea ajunge în Touch ID pentru a vibra în funcție de feedback-ul de care ai nevoie.

 

Citește și: