Mark Zuckerberg a devenit tată și își donează toată averea

Mark Zuckerberg a devenit tată și își donează toată averea

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg a devenit oficial tată, iar comunicatul pe marginea acestui subiect a fost însoțit de o declarație uimitoare legată de averea sa.

În fiecare zi vedem pe Facebook anunțuri legate de nașterea unui copil, dar în momentul în care fondatorul platformei s-a decis să facă un anunț similar, acesta trebuia să fie unic. Odată cu anunțarea sosirii pe lume a fiicei lor Maxima, Priscilla Chan și Mark Zuckerberg au mai detaliat câteva lucruri pe care nu ar trebui să le treceți cu vederea. Prin intermediul noii fundații Chan Zuckerberg Initiative, cuplul a promis că va dona 99% din avere pe parcursul a câțiva ani. Această promisiune vine la câțiva ani după ce în 2010 cuplul s-a alăturat inițiative Giving Pledge în 2010, prin care toți membri se angajează să-și folosească cea mai mare parte a averii pentru eforturi filantropice.

Anunțul de azi detaliază modul în care familia Zuckerberg își va dona 99% din avere, estimată recent la 45 de miliarde de dolari. În primul rând, printr-un document înaintat către SEC, se anunță că Mark Zuckerberg va renunța la acțiuni în valoare de maxim un miliard de dolari pe an pe următori trei ani, menținânu-și în același timp votul majoritar în cadrul conducerii companiei pe care a fondat-o. Pe de altă pare, Chan Zuckerberg Initiative se va concentra pe ,,tehnici de învățare personalizate, vindecarea de boli, conectarea oamenilor și realizarea de comunități mai puternice.”

,,Precum toți părinții, vrem că voi să creșteți într-o lume mai bună decât a noastră astăzi. Deși majoritatea știrilor se concentrează pe ce este rău, în multe moduri, lumea a devenit mai bună. Sănătatea se îmbunătățește. Sărăcia scade. Cunoștințele cresc. Oamenii se conectează. Progresul tehnologic în fiecare domeniu înseamnă că viața voastră ar trebui să fie mai bună decât a noastră astăzi într-un mod dramatic. Ne vom asuma rolul pentru a transforma aceste lucruri în realitate, nu doar pentru că vă iubim, dar și pentru că avem o responsabilitate morală față de copiii generației următoare.” Mark Zuckerberg a folosit multe cuvinte mari în scrisoarea sa deschisă postată pe Facebook. Rămâne să vedem cum se va materializa planul său în anii ce urmează.

Citește și: