Mark Zuckerberg și Bill Gates își unesc forțele împotriva schimbărilor climatice

Mark Zuckerberg și Bill Gates își unesc forțele împotriva schimbărilor climatice

Fondatorii Facebook și Microsoft au un plan ambițios, dincolo de extinderea imperiilor tech pe care le dețin: să salveze omenirea de schimbările climatice.

Mark Zuckerberg a anunțat că a lansat Breakthrough Energy Coalition, proiect pentru care a colaborat cu soția sa și Bill Gates. Scopul este de a crea o tehnologie care să nu folosească deloc carbon, la nivel global. Printre membrii organizației se numără și nume precum Richard Branson, Jeff Bezos, Jack Ma, and Masayoshi Son.

Vestea coincide cu conferința U.N. Climate Control, care are loc în Paris, în cursul acestei săptămâni. În timpul evenimentului, Gates și Barack Obama vor oferi mai multe detalii despre Mission Inovation, o inițiativă care are în vedere dublarea investițiilor publice în cercetarea energetică, în următorii cinci ani.

Potrivit Washington Post, cele 19 țări care s-au alăturat deja inițiativei vor crește veniturile acordate industriei energetice cu 20 de miliarde de dolari, până în 2020. Mission Inovation și Breakthrough Energy Coalition sunt două programe separate, dar vor colabora în scopul reducerii emisiilor de carbon și dezvoltării surselor alternative de energie.

Breakthrough Energy Coalition are în vedere, de asemenea, acoperirea golurilor din fondurile pe care guvernul le acordă cercetării, comercializând și popularizând cele mai promițătoate și fezabile idei provenite din instituțiile de cercetare. Va avea în vizor investiții în diverse sectoare, printre care conservarea energiei electrice, transporturile, utilizările industriale, agricultura și eficientizarea sistemului energetic.