Zuckerberg vrea ca toată lumea să fie online (și pe Facebook) până în 2020

Zuckerberg vrea ca toată lumea să fie online (și pe Facebook) până în 2020

Un studiu de săptămâna trecută ne-a deprimat puțin. El zicea că mai mult de jumătate din populație lumii (4,2 miliarde de persoane) nu are acces la Internet. Mark Zuckerberg vrea să lege toți acei oameni la Internet, dar scopul lui nu este atât de nobil pe cât pare. 

În cadrul unei ședințe ONU, Zuckerberg și-a arătat planurile de a pune capăt sărăciei prin conectarea la Internet a oamenilor care încă nu știu ce e ăla Facebook.

”Când oamenii au acces la unelte și la cunoștințele de pe Internet, ei au acces la oportunitățile care fac viața mai bună pentru toată lumea, se arată într-o declarație semnată de Zuckerberg împreună cu Bill și Melinda Gates, dar și cu Jimmy Wales, cofondator Wikipedia.

Zuckerberg a spus chiar că vrea să aducă Internetul chiar și în taberele de refugiați, însă nu știm exact cum vrea să pună aceste planuri utopice în aplicare. Nu este prima dată când Mark vorbește despre o inițiativă de acest gen. Internet.org, platforma de ”Internet gratuit” pentru țările subdezvoltate, lansată în 2013, a fost criticată asupru de câteva ONG-uri spunând că ”Facebooknet” violează principiile neutralității Internetului.

Când se conectau la Internet.org, utilizatorii aveau acces la lucruri de bază precum Facebook, AccuWeather, Wikipedia și Google.

Planurile actuale ar putea include o rețea de sateliți, drone și lasere. Rămâne de văzut exact cum ar putea face Facebook acest lucru, dar cert este că Zuckerberg are nevoie să îi prindă pe oamenii care încă nu au acces la Internet înaintea altor companii. Cum numai una din șapte persoane este conectată la rețeaua albastră, mizele sunt enorme.

Citește și: