Lucruri enervante pe Facebook: Căutarea și forțarea instalării Messenger

Lucruri enervante pe Facebook: Căutarea și forțarea instalării Messenger
15:31 19.01.2015

Lucruri enervante pe Facebook găsim mai mereu când navigăm prin News Feed, dar cele la care mă voi referi azi sunt parte din produsul pe care îl folosim, nu din ceea ce publicăm prietenii.

Unele dintre cele mai enervante lucruri pe Facebook de până acum au avut de-a face cu prietenii tăi. Unii sunt apropiați ție și apreciezi ce publică, alții pur și simplu te enervează. Totuși, asta s-a rezolvat în timpul prin butonul de unfollow și pur și simplu nu mai primești notificări de la ei. Rețeaua socială însă mai are câteva lipsuri pe care nu le-a corectat în ultimii ani. Cel mai mare câmp în care mai are de lucru este căutarea de orice fel, pentru că deși are Graph Search, norocul e singurul care te-ar putea ajuta să găsești ceva ce cauți.

Lucruri enervante pe Facebook când cauți

Dacă ai contul de câteva luni și nu publici prea multe, vei găsi ușor ceea ce cauți pe Timeline. Însă dacă ești pe Facebook încă dinainte de 2010, vei avea reale probleme în a găsi vreun mesaj care ți-a plăcut sau pe care ai vrea să îl revezi. Aceeași situație este și cu comentariile. Degeaba găsești fix acel mesaj (semn de mare noroc!), căci dacă ai mai mult de câteva zeci de comentarii va trebui să le citești pe fiecare în parte.

Nu poți căuta eficient în Timeline, printre mesajele tale după dată, lună sau eveniment, iar apoi nu poți căuta în comentarii. Facebook lucrează le eficientizarea algoritmului pentru a îndrepta acest lucru, dar este încă în fază de „în lucru“. Totuși, Graph Search s-ar putea să devină cu adevărat acel motor de căutare de care să depinzi.

Dacă se remediază căutarea în Timeline și în Facebook per total, nu se poate spune același lucru despre Facebook Messenger. Deși Facebook vrea ca aplicația asta să fie mai folosită decât cea mare pentru mesaje, nu a făcut nimic notabil ca să îți găsești mesajele esențiale pe care le-ai schimbat cu cineva.

Facebook Messenger

Nu te gândi că pe web e mai bine. Deși poți căuta, de multe ori nu întoarce rezultatele pe care le doreai sau din perioada pe care o doreai. Desigur, asta dacă nu se blochează la mijlocul căutării din cauză că sunt prea multe mesaje

Lucruri enervante pe Facebook când ești administrator

Când vrei să schimbi numele unei pagini, n-ai prea multe șanse dacă nu este într-o țară „prietenoasă“ de-ale Facebook. Poți, desigur, să soliciți schimbarea direct la Facebook, dar asta nu se face instant și s-ar putea sau nu să ai sorți de izbândă. În egală măsură, s-ar putea să ai surpriza ca paginile să nu se șteargă imediat atunci când le închizi. Nu este un bug de care să se lovească prea mulți oameni, dar încă se întâmplă.

Oameni nemulțumiți că Facebook Messenger cere prea multe permisiuni.
Oameni nemulțumiți că Facebook Messenger cere prea multe permisiuni.

Totodată, dacă ești administratorul unui grup de Facebook, este o bătaie de cap nejustificată pentru a-l șterge. Nu poți apăsa două butoane și, gata, să uiți de el, ci trebuie să ștergi, membru cu membru, fiecare om din grup, apoi să ceri ștergerea. De asemenea, dacă nu există niciun administrator în grup – fie pentru că a renunțat la Facebook, fie pentru că și-a pierdut contul – și nu există un admin secundar, va fi foarte greu să ajungi să administrezi grupul. Trebuie să soliciți funcția și să aștepți să se întâmple asta (câmpul e lângă Notificări, în acel grup).

Chestii mărunte, dar enervante la Facebook mai sunt că îți păstrează istoricul căutărilor, Messenger nu este cea mai stabilă aplicație când vine vorba de o conexiune proastă la Internet și uneori trimite mesajele într-o ordine greșită. Mulți încă sunt enervați de faptul că Facebook le cere mereu să își instaleze aplicația în loc s-o folosească pe cea mare.

Ai grijă la Facebook Messenger, când instalezi aplicația prima dată, deoarece salvează automat pozele schimbate prin mesaje și Chat Heads este activată. Intri în setări și le poți dezactiva, dar default s-ar putea să fii deranjat de aceste funcții.

Facebook-Messenger-Android-Chatheads_thumb.jpg

loading...