Cum să oprești cele mai enervante două lucruri din aplicația de Facebook

Cum să oprești cele mai enervante două lucruri din aplicația de Facebook

Facebook a făcut câteva modificări în aplicația principală anul acesta, iar dacă ești unul dintre acei oameni încă enervați de noutăți, iată cum le poți înlătura. E vorba aici de videoclipurile care rulează automat și deschiderea link-urilor în browser-ul intern din Facebook.

facebook home pentru android
Aplicația Facebook a devenit mai bună în 2014. FOTO Justin Sullivan/Getty Images (via The Next Web)

Anul 2014 e cel în care Facebook a început să concureze cu YouTube în domeniul videoclipurilor. Din acest motiv, în aplicația principală pentru rețeaua socială și în versiunea de web au început acestea să fie redate automate. Probabil că nu de puține ori ai fost deranjat de acest lucru. Mai mult, dincolo de disconfort, video autoplay pe telefon îți consumă din traficul de Internet mobil.

A doua funcționalitate a fost ca Facebook să implementeze propriul browser în aplicația de Android (exista așa ceva în cea de iOS). Totuși, e destul de limitat și diferența de viteză e aproape insesizabilă. Personal prefer Chrome, deoarece acolo am toate parolele, nu în Facebook. Din fericire, aceste doua funcționalități pot fi oprite, mai jos detaliez cum.

Cum oprești videoclipurile care pornesc automat pe Facebook

Pe web, pentru a opri redarea automată a videoclipurilor trebuie să intri în setări. De acolo, navighezi până la câmpul videoclipurilor și schimbi în off pornirea automată a acestora. De asemenea, poți bifa și ca cele care ți se încarcă să fie direct HD, dacă e disponibilă această rezoluție pentru videoclipurile respective.

video autoplay facebook
Butonul pentru setări în Facebook se găsește pe bara de sus, ultimul, unde ai scurtături pentru mesaje, notificări și Timeline.
Dacă vrei să lași videoclipurile să fie redate automat pe web, poți seta HD ca să ai parte de o calitate mai bună.
Dacă vrei să lași videoclipurile să fie redate automat pe web, poți seta HD ca să ai parte de o calitate mai bună.

Când vine vorba de aplicația de Android sau iOS, lucrurile diferă puțin între cele două. Pe Android, ajungi la App Settings prin ultimul buton (marcat cu trei linii orizontale) din dreapta sus, apoi navighezi spre baza meniului care ți-a apărut. Te duci până la Video Auto-play și setezi fie WiFi only, dacă vrei să fie redate automat când ești pe WiFi, fie setezi Off și gata, nu vei mai fi deranjat de acestea.

facebook oprire videoclipuri si link-uri in browser intern

În iOS, navighezi în meniul de setări până la aplicația Facebook. Acolo, mai ai un câmp de Settings dedicate acestei aplicații și vezi găsi Auto-play. La fel, poți seta WiFi only, On sau Off.

Cum deschizi link-uri în alt browser, nu în Facebook

Pe web nu ai problema asta, ci doar pe Android. Trebuie să navighezi tot în meniul App Settings și vei avea câmpul Always open links with external browser. Asigură-te că ai bifat și așa scapi de browser-ul introdus de Facebook. Pe iOS lucrurile sunt puțin mai complicate. Poți doar deschide în browser-ul intern și apoi, prin butonul Share, să deschizi în Safari.

De ce ai vrea link-urile deschise în br0wser-ul Facebook? Ei bine, personal nu găsesc nicio utilitate, dar dacă nu îți pasă în ce aplicație parcurgi site-uri sau Facebook e totul pentru tine, ai la dispoziție câteva funcționalități. Poți să Share in New Post, care presupune că distribui acel link și scrii un mesaj pentru acesta când îl dai mai departe, poți să partajezi în Messenger sau poți salva link-ul în meniul dedicat din Facebook. Celelalte două funcționalități, Copy Link și Open in Chrome, sunt evidente în scop.

Facebook browser deschizi in chrome

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: