Cum si de ce sa adopti Timeline-ul Facebook

Cum si de ce sa adopti Timeline-ul Facebook

1

A trecut mai bine de o saptamana de cand ideea de Facebook Timelinea ajuns sa se regaseasca pe profilurile celor mai multi dintre noi. Daca nu ati facut trecerea, va aratam cum, iar daca ati facut-o va aratam cum puteti personaliza un pic experienta celei mai noi aplicatii marca Facebook.

2

Totul incepe de la adresa http://www.facebook.com/about/timeline. Aici, pe langa faptul ca activati aplicatia Timeline, puteti personaliza poza de coperta pentru viitorul vostru profil. Fata de poza profil, aceasta poate fi mai speciala, mai intima si mai panoramica.

Ce se intampla dupa? Profilul vostru ia o cu totul alta turnura, probabil ati vazut, toate informatiile postate de alungul timpului sunt atasate in stanga si dreapta unei linii. Aceasta din urma surprinde trecerea timpului prin atasarea de evenimente diverselor momente de-a lungul anilor.

3

Problema securitatii, in cazul Timeline-ului, nu devine nici mai simpla, nici mai complexa ca inainte. Orice setari ati aplicat in ceea ce priveste informatiile accesibile prietenilor, colegilor de munca sau membrior familiei, continua sa se aplice in exact acelasi mod. In plus fata de pana acum, accesand creionul din partea dreapta sus a unui eveniment, il puteti ascunde, iar daca faceti clic pe steluta din aceeasi zona il puteti configura sa ocupe 2 coloane, nu una singura.

Ideea de Timeline e sa porneasca de la inceputuri. Avand in vedere ca cei mai multi dintre voi nu aveti Facebook de cand v-ati nascut, daca sunteti asa de innebuniti dupa socializare puteti adauga evenimente importante din viata voastra si dinainte sa fi avut profilul de Facebook. Solutia? Sa stati cu mouse-ul pe linia din mijloc (Timeline) pana apare pe ea un plus. Respectivul + va ajuta sa adaugati orice tip de informatii, text, poze, check-in-uri si sa le asociati unei date.

Timeline-ul nu afiseaza tot ce faceti pe Facebook. O optiune pentru a vedea intreaga activitate a voastra este sa accesati butonul marcat ,,Activity Log”. Acesta se gaseste sub poza de coperta. Din aceasta sectiune, accesibila doar voua, puteti bifa sau debifa evenimente pe care le considerati “demne” de timeline. Totul se schimba printr-un singur click pe cerculetul din partea dreapta a evenimentelor din lista.

Un alt buton util este cel de langa Activity Log, sub forma de motoras, mai mult sau mai putin. Acesta va permite sa va vedeti Timeline-ul ca anumite persoane din lista de prieteni sau, ca o categorie de utilizatori, prieteni sau nu. Asa veti vedea ce impact au avut modificarile facute in diverse sectiuni ale profilului.

4

La capitolul detalii, merita sa retineti ca puteti face ajustari si in ceea ce priveste informatiile pe care le vedeti de la prieteni sau cunostinte. Daca accesati profilul unei persoane, unde voi aveti butonul de activity log, la orice alt contact apare Subscribed. Daca faceti click pe acel subscribed puteti personaliza in legatura cu ce tip de evenimente sa fiti anuntat. Puteti alege evenimente importante, cele mai importante, postari de imagini, schimbari de status, etc. Orice poate fi personalizat pentru a avea cea mai perfecta experienta de utilizator de Facebook.

Lucrurile, chiar daca par mai complicate, de fapt sunt parca mai interactive in ceea ce priveste utilizarea unui cont de Facebook. Cu Timeline, experienta personalizarii parca a ajuns la un nou nivel, dar in acelasi timp lucrurile afisate parca sunt mai personale. Facebook tinde sa fie mai intim, zic eu, chiar daca acest cuvant pare un nonsens in aceeasi propozitie cu cea mai mare retea de socializare din lume.

Nu mai ramane decat sa experimentati cu butoanele noi, cu miile de aplicatii si, mai ales, cu modul in care toate evenimentele din viata voastra apar in Timeline.

Citește și: