În viitor, ai putea să-ți alimentezi mașina cu alge

În viitor, ai putea să-ți alimentezi mașina cu alge

Căutările continue pentru energie non-nucleară ar putea găsi soluția în alge. Da, chestiile de care ne ferim atunci când mergem la mare pentru că sunt scârboase, deși inofensive, ar putea revoluționa lumea energiei alternative. 

Un grup de oamenii de știință din Japonia a declarat pentru Asahi Shimbun că universitățile și alte grupuri lucrează intens pentru a produce în masă un sistem prin care algele ar deveni viitorul combustibil bio. Japonia a suferit un colaps nuclear în urma cutremurului din 2011, iar algele se folosesc de dioxidul de carbon pentru a produce ulei natural, ceea ce le califică drept o alternativă viabilă pentru producerea de combustibil bio.

Tipul de algă folosit se numește „Scenedesmus” și măsoară aproximativ 20 de micrometri. Aceste alge sunt puse în rezervoare de apă cu o capacitate de 20 de metri pătrați, care ar trebui să producă 0.2 litri de combustibil bio, în condițiile meteo propice.

Algele sunt o alegere mult mai bună decât plantele care cresc în sol, deoarece acestea pot produce de 60 de ori mai mult ulei. Singura problemă ar fi că algele sunt foarte scumpe. În cazul celor de la Fukushima, un litru de ulei produs din alge costă în jur de 2.5 dolari, destul de mult, având în vedere că această alternativă ar trebui să înlocuiască combustibilul folosit în prezent.

Oamenii de știință doresc ca în anul 2020 acest tip de combustibil bio să fie folosit în locul kerosenului, utilizat pentru a alimenta avioanele. Japonia dorește să lanseze testele necesare pentru a perfecționa acest sistem prin anul 2018, așa că cercetătorii de la Fukushima sunt presați de timp să dezvolte acest sistem.

Algele nu sunt singura alternativă în ceea ce privește enrgia. Fukushima a lucrat pentru a dezvolta cea mai mare eoliană plutitoare din lume, parte dintr-un plan mai complex pentru a dezvolta producția de energie bio.

Desigur, energia nucleară este încă cu mult în fața celei bio, produse de vânt sau alge, în ceea ce privește megawații de energie produsă. Dar aceste alternative sunt mai mult decât atractive pentru o țară foarte predispusă la cutremure.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: