Microsoft vrea să pună stăpânire pe Android și iOS cu ajutorul ”doamnei albastre”

Microsoft vrea să pună stăpânire pe Android și iOS cu ajutorul ”doamnei albastre”

Nu puține sunt cazurile în istorie când întregi imperii au fost destrămate din cauza unor femei fatale. S-ar părea că Microsoft are de gând să aplice aceeași strategie când vine vorba de ecosistemele iOS și Android. 

Microsoft nu a reușit niciodată, cu adevărat, să cucerească inimile posesorilor de smartphone-uri. Sistemul Windows Phone a stat mereu în umbra Android și iOS. Și, cu toate că această situație s-ar putea schimba odată cu Windows 10, sistemul de operare universal care va oferi o mulțime de beneficii, gingatul din Redmond nu are de gând să stea cu mâinile în sân până la lansarea oficială.

Astfel, în urmă cu ceva timp, Microsoft a decis să schimbe strategia. A oferit posesorilor de telefoane cu Android și iOS puțin din magia Windows Phone prin intermediul suitei de productivitate Office.

Americanii păstrează strategia și, ca un cal troian menit să distrugă puterea Siri și Google Now, asistenții virtuali creați de Apple și Google. Astfel, Cortana, despre care am auzit că știe să intuiască foarte bine rezultatele unor evenimente precum Eurovision, va ajunge, gratuit, pe terminalele cu Android și iOS.

Cortana va oferi notificări și va putea face căutări, pentru a-ți ușura viața. Cortana am văzut-0, până acum, numai în versiune beta, dar ”doamna albastră” va fi lansată oficial odată cu Windows 10. Tot în acea perioadă, Microsoft va face disponibile și versiunile pentru smartphone-urile concurente, dar vestea ar trebui să îi entuziasmeze pe toți cei care s-au plictisit de asistenții existenți.

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: