30 mai 2015 | 15:38

În iunie, Microsoft va „converti” acest telefon cu Android la Windows 10 Mobile [VIDEO]

ACTUALITATE
În iunie, Microsoft va

Microsoft vrea să aducă Windows 10 Mobile pe telefoanele cu Android și acesta nu mai e un secret încă din martie. Acum, aflăm și o dată aproximativă la care ar trebui să se întâmple mutarea.

Xiaomi le permite celor de la Microsoft să dezvolte un custom rom pentru telefonul Mi4, prin care americanii vor instala Windows 10 Mobile pe hardware care inițial a fost livrat cu Android. În prezent, Android este cea mai populară platformă mobilă, cu peste un miliard de dispozitive active, iar Microsoft încearcă prin Windows 10 să creeze un sistem de operare disponibil atât pe gadgeturi mobile, cât și pe computere clasice.

Odată cu Xiaomi Mi4 dotat cu Windows 10 Mobile, popularitatea Windows nu va exploda, dar este un prim pas pe care Microsoft îl face pentru a crește. Astfel, de la 1 iunie utilizatorii de Xiaomi Mi4 vor avea disponibil un firmware care le permite să renunțe la Android cu interfață MiUI și să treacă la Windows 10 Mobile. Dacă te pricepi la dialect, poți încerca să te înregistrezi pentru a testa rom-ul aici, conform GSMArena.

 

Microsoft pregătește propriile telefoane cu Windows 10 Mobile, și anume Lumia 940 și 940 XL. Vor avea cel mai bun hardware, dar până atunci Xioami Mi4 pune la dispoziție pentru acest ecosistem dotări bune, cum ar fi memorie RAM de 3GB, procesor Snapdragon 801 cu patru nuclee, o cameră foto de 13 megapixeli și 16 sau 64GB de spațiu de stocare. Bateria este de 3.080 mAh, mai mare decât cea de pe LG G4, și îi va asigura o autonomie foarte bună.

cele mai bune telefoane din china

Windows 10 Mobile va rula pe Xiaomi Mi4 și este primul pas pentru Microsoft de a ajunge pe dispozitivele cu Android, așa cum pe PC poți pune Linux sau poți alege Windows. Până vom vedea acest custom rom oficial, ai mai jos un video care te va ajuta să-ți faci o idee despre cum va arăta.

 

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele