02 apr. 2015 | 15:14

Cum arată Windows 10 pe Xiaomi Mi 4 [VIDEO]

ACTUALITATE
Cum arată Windows 10 pe Xiaomi Mi 4 [VIDEO]

Microsoft plănuiește să ciupească din cota de piață deținută de Android permințându-le producătorilor de smartphone-uri să instaleze Windows 10 pe orice telefon. Gigantul american lucrează cu Xiaomi, iar acum avem un clip video care demonstrează cum ar rula Windows 10 pe modelul Xiaomi Mi 4.

Microsoft nu a reușit de nicio culoare să se impună pe piața de smartphone-uri, dar compania speră că acest lucru se va schimba odată cu lansarea oficială a platformei Windows 10, platformă concepută pentru toate dispozitivele, de la telefoane și tablete, la PC-uri și console de gaming.

Pentru a se asigura că Windows 10 îi va aduce o creștere a cotei de piață în ceea ce privește dispozitivele mobile, compania le va oferi utilizatorilor de Android posibilitatea de a instala Windows 10 pe dispozitivele lor.

Deocamdată parteneriatul a fost încheiat doar cu cei de la Xiaomi, iar chinezii au specificat că nu vor vinde prea curând telefoane cu Windows 10, ci doar permit gigantului american să comunice cu utilizatorii de Mi 4 prin intermediul unui forum dedicat.

Instalarea de Windows 10 s-ar face prin intermediul unui ROM creat special pentru smartphone-ul Xiaomi Mi 4, dar procedura va putea fi făcută doar de către utilizatorii mai experimentați, care nu se tem să-și root-eze dispozitivele.

În clipul video mai sus se observă cât de bine rulează Windows 10 pe gadgetul Xiaomi, lucru care nu ar trebui să surprindă pe nimeni, având în vedere dotările vârfului de gamă chinezesc. Xiaomi Mi 4 are la bază un procesor Snapdragon 801, 3GB memorie RAM și un display de 5 inci și rezoluție full HD.

Persoana care folosește Windows 10 pe Mi 4 folosește o versiune de preview a sistemului de operare, dar ne putem face o idee destul de bună legată de funcționarea lui pe hardware proiectat inițial pentru Android.