Importanța Android One: Indienii primesc cea mai nouă versiune înaintea marilor producători

Importanța Android One: Indienii primesc cea mai nouă versiune înaintea marilor producători

Google se ține de promisiune, iar telefoanele Android One produse de indienii de la Micromax primesc ultima versiune a sistemului de operare.

În urmă cu ceva timp, Google a anunțat că doar în câteva săptămâni telefoanele din programul Android One disponibile în India vor primi Android Lollipop. La acel moment, lumea nu știa sigur dacă Google se va ține de promisiune, sau nu. Pentru cei care nu știu, Google anunțase că telefoanele din programul Android One vor primi update-ul până la finalul lunii ianuarie, însă acest lucru în mod evident nu s-a întâmplat.

Istoria nu se repetă, iar Google se pare că va respecta programul anunțat de această dată. Nu numai asta, dar telefoanele Android One din India se pare că vor primi 5.1 Lollipop, ultima versiune a sistemului de operare. Prima companie care a anunțat upgrade-ul a fost Micromax, pentru modelul Canvas A1. Conform GSMArena, printre cele mai importante schimbări aduse de acesta se numără reintroducerea modului silențios, absent în versiunile precedente, și implementarea mai bună a setărilor rapide pentru Wi-Fi și Bluetooth.

Pe lângă introducerea suportului pentru HD Voice, cea mai importantă funcție din Android 5.1 Lollipop poartă numele de Device Protection. Aceasta este similară cu funcția la care au acces deja de câțiva ani utilizatorii de dispozitive Apple. Mai precis, un smartphone sau o tabletă cu Android 5.1, chiar și dacă este readusă la parametrii din fabrică, nu mai poate fi folosită niciodată dacă nu vă autentificați cu ID-ul și parola de Google care au fost folosite anterior.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: