27 nov. 2014 | 07:32

Chinezii de la Xiaomi vor să producă telefoane ieftine în programul Android One

TEHNOLOGIE
Chinezii de la Xiaomi vor să producă telefoane ieftine în programul Android One

Deşi nu există momentan pe piaţă prea multe dispozitive participante la programul Android One, cei de la s-ar putea să remedieze situaţia.

xiaomi android one

Dispozitivele participante la programul Android One sunt gândite într-o proporţie semnificativă de către Google pentru a fi ieftine şi pentru a primi actualizări regulate de firmware direct de la gigantul din Mountain View. Primele astfel de aparate au folosit un SoC MediaTek quad core MT6582 şi au fost produse de Micromax, Spice şi Karbonn. Deşi nu au fost foarte populare, acestea s-au răspândit deja în ţări sărace şi teritorii aflate în curs de dezvoltare.

Tot acum am aflat de la Hugo Barra, fost director Google și actualmente director Xiaomi pe dezvoltare globală, că Android 5.0 Lollipop va fi disponibil pentru instalare pe dispozitivele high-end din gama Xiaomi Mi în prima perioadă parte al lui 2015. Pe locul doi la priorităţi intră seria de gadgeturi Xiaomi Redmi. Pe deasupra, toate vor fi mascate de interfaţa MIUI proprie a chinezilor. Respectivul launcher va avea din start toate elementele estetice din Material Design, cu menţiunea că va rula o variantă curată de Android perfectă pentru actualizări regulate direct de la Google.

În acelaşi context, Bara a afirmat că, atât colegii săi, cât şi el personal sunt foarte încântaţi de introducerea proiectului , menţionând că şi-ar dori destul de tare să participe şi ei activ la el. Până la această oră nu au fost făcute publice informaţii clare despre telefonul ipotetic. Momentan rămâne doar să sperăm că va fi vorba de un gadget creat din start pentru un grad sporit de accesibilitate. Nu de alta, dar în piaţa IT actuală, doar o politică agresivă de stabilire a preţului mai poate avea un oarecare impact.

Sfatul Playtech: Cele mai bune telefoane Xiaomi de anul acesta și anul trecut sunt Mi3 și Mi4, ambele disponibile în această ofertă la sub 2.000 de lei. Dacă nu te interesează această companie sau aceste modele, ai în această ofertă mai multe telefoane cu Android și aici este un Xiaomi Redmi 1S la 660 de lei.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele