Google aduce schimbări mărunte în Android 5.1 Lollipop

Google aduce schimbări mărunte în Android 5.1 Lollipop

Android 5.1 Lollipop este așteptat în martie, conform unui vicepreședinte HTC, dar noutățile pe care le va aduce nu vor fi dintre cele mai radicale, cum Google ne-a obișnuit pentru versiunile Android 4.x.

Android 5.0 Lollipop este încă pe prea puțin dispozitive, Samsung lipsind cu desăvârșire de pe listă, iar cel mai bine stând LG și Motorola. În primăvară, la MWC 2015 sau după acest eveniment, este așteptată versiunea Android 5.1 Lollipop cu noutăți care țin mai mult de stabilitate și îmbunătățire a performanței.

Spre deosebire de parcursul Android 4, care a adus noutăți semnificative cu fiecare versiune, în cazul Lollipop actualizările de tipul acesta vor fi similare cu ceea ce face Apple pentru iOS. Android 5.1 va corecta erorile de conectare la WiFi, va introduce un mod silent când reduci volumul (deocamdată te oprești la notificare prin vibrații) și memoria RAM va beneficia de o gestiune mai bună.

Chiar dacă un studiu recent arată că Android este mai stabil decât iOS, conform PocketNow, ceea ce nu s-a întâmplat prea des în trecut, trebuie avută în vederea și răspândirea. Lollipop este pe sub 2% din dispozitivele cu Android, pe când iOS 8 a ajuns deja pe 70% din telefoanele Apple.