IFA 2015: noul laptop Toshiba are o rezoluție uriașă pentru un display atât de mic

IFA 2015: noul laptop Toshiba are o rezoluție uriașă pentru un display atât de mic

În cadrul IFA 2015, Toshiba va lansa laptop convertibil al cărui ecran de mici dimensiuni va suporta o rezoluție 4K.

Laptopurile cu ecrane 4K nu sunt un lucru nemaiîntâlnit. Numeroși producători au introdus în ultimul timp pe piață astfel de modele, însă niciunul nu a reușit să includă un display cu o asemenea rezoluție pe un ecran atât de mic. Prezent anul acesta la IFA 2015, Toshiba Satellite Radius 12 vine cu un ecran de 12,5 inci, care suportă o rezoluție Ultra High Definition de 3.840 x 2.160 de pixeli. Astfel, noul dispozitiv al japonezilor are o densitate mai mare de pixeli pe inch decât Dell XPS 13, acesta din urmă beneficiind de un ecran de 13 inci cu o rezoluție de 3.200 x 1.800.

Toshiba Satellite Radius 12 IFA 2015

Printre altele, Satellite Radius 12 va beneficia de procesoarele de ultimă generație Intel Skylake și de Windows Hello, sistemul de autentificare bazat pe recunoașterea facială creat de către Microsoft. Având în vedere rezoluție ecranului, autonomia bateriei ar putea deveni o problemă. Oficiali din cadrul companiei ne asigură, însă, că nu trebuie să ne facem griji din acest punct de vedere, iar cei de la Intel susțin că un laptop dotat cu Skylake ar trebuie să reziste în jur de 8 ore.

Toshiba a montat, de asemenea, o balama care permite ecranului protejat de Gorilla Glass să să deplaseze cu 360 de grade. Satellite Radius 12 include și conectivitate USB de tip C, însă nu pentru reîncărcare, urmând a fi lansat în mod oficial în ultima parte a anului 2015.

Etichete: