10 impresii despre Windows 10: review-uri pentru noul Windows

Windows 10 a fost lansat oficial de Microsoft și primele review-uri au început să apară. Cei mai mulți sunt încântați de meniul Start, de interfață, dar cea mai mare lipsă continuă să fie cea a aplicațiilor.

Față de Windows 8, această versiune este mai potrivită tuturor dispozitivelor, dar mai trebuie să treacă testul atragerii dezvoltatorilor dornici să creeze produse populare ca cele pentru iOS sau Android. Totodată, este o versiune care va rula atât pe telefon, cât și pe tablete și computere clasice. Există și modul Continuum care îți asigură o trecere rapidă de la mediul smartphone-ului la unul de PC prin conectarea dispozitivului la un monitor.

Pentru Windows 10, Microsoft anunță că utilizatorii din 190 de țări au acces la noul sistem de operare ca upgrade gratuit sau preinstalat pe noile PC-uri şi tablete. Ca noutăți, Microsoft readuce meniul Start şi în acesta funcțiile Live Tiles prin care oferă actualizări constante pentru informațiile care contează cel mai mult.

Totodată, Microsoft susține că Windows 10 este cel mai sigur sistem de operare Windows de până acum, atât prin intermediul optimizărilor aduse Windows Defender şi SmartScreen care asigură protecție împotriva virușilor, malware şi phishing, cât şi prin inovații precum Windows Hello, un mijloc de autentificare rapid, sigur şi care nu solicită o parolă.

Microsoft Edge, inlocuitor Internet explorer

Una dintre marile noutăți, pe lângă Cortana, este browser-ul Microsoft Edge. Acesta le permite utilizatorilor să navigheze, să citească şi să marcheze informațiile rapid, precum şi să partajeze informații pe Internet. De asemenea, aceasta va înlocui Internet Explorer și se dorește un rival foarte bun pentru Chrome. Dispozitivele care rulează sistemul de operare Windows 10 vor fi disponibile în anumite magazine pe 29 iulie, la care se vor adăuga altele în săptămânile şi lunile viitoare. Până să ai Windows 10, prin achiziția unui nou dispozitiv, sau să-ți actualizezi sistemul, iată cele mai interesante impresii despre Windows 10.

10 impresii despre Windows 10 de la oameni care l-au testat

Windows 10 este extrem de interesant. Rareori mai folosesc Macbook-ul Air pe care îl am, asta și pentru că Windows 10 cu Dell XPS 13 este o combinație foarte bună. Îmi place direcția în care Microsoft conduce Windows 10, acum acceptă feedback și idei de la utilizatori pe măsură ce îl dezvoltă. (…) Acesta este însă ciclul Windows: o versiune proastă, apoi una bună. Windows 10 este excelent ca să rezolve problemele cu Windows 8 și exact asta așteptam cu toții.

Tom Warren pentru The Verge

O să iubești Windows 10. Cu siguranță vei vrea să faci trecerea la el, mai ales că este gratuită actualizarea. Totuși, nu îți recomand s-o faci încă de acum, ci să mai aștepți șase săptămâni. Până atunci, Microsoft va rezolva toate problemele și multe dintre companiile producătoare de software vor lansa versiuni ale aplicațiilor lor potrivite pentru Windows 10.

David Pogue pentru Yahoo! Tech

Este o versiune bună de Windows, dar nu disruptivă. Este poate ceea ce Windows 8 trebuia să fie, dacă ar fi fost evoluționar, nu revoluționar. Mă îndoiesc că vor fi mulți fani Apple atrași de acesta sau că foarte mulți dezvoltatori se vor înghesui să creeze pentru Windows. Totuși, multe dintre noile funcționalități sunt promițătoare, iar balansul între nou și vechi este foarte bune și astfel devine Windows 10 o alegere foarte bună pentru fanii Windows.

Walt Mossberg pentru Recode

Sunt încântată că nu mai există o dualitate a Windows, cu interfața clasică de desktop separată de Metro. Aplicațiile noi sau vechi pot rula în ferestre, oferind o experiență unificată de Windows 10 pe PC clasic. Un utilizator de PC sau laptop n-ar fi trebuit niciodată forțat să treacă la lumea compusă din live tiles, cum s-a întâmplat cu Windows 8.

Mary Jo Foley pentru ZDNet

Înainte de orice altceva, trebuie să fie clar: trebuie să faci pasul spre Windows 10. Dacă folosești Windows 8, 7, XP, ME sau 3.1, trebuie să actualizezi. Poate să aștepți câteva săptămâni până sunt rezolvate toate problemele, dar fă-o. (…) Cea mai mare necunoscută este una care nu ține de Microsoft. Cum va fi hardware-ul pentru Windows 10? Oamenii nu cumpără Mac-uri pentru OS X, ci pentru  cum ecranele, tastaturile, touchpad-urile funcționează.

David Pierce pentru Wired

Windows 8 a făcut un pas îndrăzneț înainte în ceea ce privește navigarea și folosirea pe tablete. Windows 10 se simte mai puțin potrivit unei tablete. Totuși, simultan cu asta, Continuum este o abordare isteață și îmbunătățește experiența de utilizare a dispozitivelor hibrid. Per total, am câștigat mai mult decât am pierdut, dar mi-ar fi plăcut să nu pierdem nimic. (…) Windows 10 este cel mai bun Windows de până acum.

Peter Bright pentru ArsTechnica

Cea mai mare problemă cu Windows 10 este că am prea puține motive să-l folosesc dincolo de muncă. Acasă, am un smartphone și aplicații mobile și site-uri care nu necesită Windows, iar câteodată acestea nu se prea potrivesc în lumea Windows. Windows 10 este un reminder că sistemul de operare nu mai este în sine singurul element important. Printre primele lucruri de care are nevoie este să mă autentific într-un cont Microsoft. Dar asta se simte ca o abordare dură de a ne face să folosim serviciile Microsoft (mai nepopulare și inferioare) precum OneDrive sau Bing.

Geoffrey Fowler pentru The Wall Street Journal

Este timpul ca Microsoft s-o ia de la capăt și exact asta este Windows 10 (…). Windows 10 nu este doar o reîmprospătare a sistemului de operare Windows. Este un produs mare, ambițios, care rulează aplicații universale între mai multe dispozitive diferite. (…) Cu Windows 10, Microsoft repară, în sfârșit, toate problemele din Windows 8 pentru desktop. Dar ignoră, în același timp, provocările pe care le are în fața dispozitivelor cu Android și iOS.

Steve Kovach pentru Business Insider

windows 10 joe belfiore

Dacă iei în calcul problemele de acum și lipsa de consistență a Cortana, combinate acestea cu dezvoltatorii care încă nu și-au actualizat aplicațiile pentru Windows 10, acest sistem de operare mai are de parcurs câteva etape până când să fie o alegere deplină. Totuși, îmbunătățirile în ceea ce privește securitatea, împreună cu introducerea unei interfețe familiare, ar trebui să fie motive suficient de bune pentru a trece la el (mai ales dacă folosești Windows 7 și nu ai software de securitate).

Brian Chen pentru The New York Times

După ce în ultimii ani am folosit Windows 8, acum Windows 10 se simte ca un pas înainte în trecut, dar într-un sens bun. Niciodată nu m-am obișnuit cu modul în care ultima versiune trata perifericele și asta e una dintre plângerile cele mai frecvente ale utilizatorilor de Windows. (…) Parcă Microsoft și-a dat seama că distrugerea modului desktop în Windows 8 a fost un sacrilegiu și acum Windows 10 este penitența.

Devindra Hardawar pentru Engadget

Sursa pozei de feature: Business Insider

13:40 29.07.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video