22 mai 2015 | 16:16

Toshiba Satellite Click 2 Pro – Un pas mic în direcția bună [REVIEW]

REVIEW
Toshiba Satellite Click 2 Pro - Un pas mic în direcția bună [REVIEW]

Toshiba Satellite Click 2 Pro este o combinație între un dock greu și o tabletă grea, iar rezultatul este pe măsură.

Prima oară când am văzut Toshiba Satellite Click 2 Pro m-a încercat un sentiment oarecum ciudat. Era evident că nu avea cel mai elegant design, însă era ceva ce îl făcea extrem de plăcut. Metalul folosit în construcția acestuia dădea la început impresia unui dispozitiv solid, însă odată ce încerci să-l folosești precum o tabletă, realizezi că aceasta este doar o iluzie. Vom aborda subiectul respectiv mai încolo.

Pentru moment, trebuie să-i lăudăm pe cei de la Toshiba pentru curajul de care dau dovadă atunci când experimentează cu diverse forme ale produselor sale. Japonezii au preferat până la acest moment să experimenteze cu laptopurile din seria Satellite, însă putem spune că au avut parte de un succes limitat. Modelele Satellite U920T și Satellite Radius nu au reușit să se remarce în vreun fel pe piață, iar la acest moment puțini oameni își mai amintesc de cele două modele.

Preț: Hibridul Toshiba este disponibil la eMAG în configurația pe care am avut-o spre review.

Toshiba Satellite Click 2 Pro – Introducere

Hibridele au primit foarte multă atenție din partea producătorilor în ultimii ani datorită libertății pe care le-o conferă utilizatorilor. De foarte multe ori este mai convenabilă utilizarea unei tablete decât a unui laptop cu ecran tactil, mai ales atunci când este vorba despre distribuirea de conținut. Trebuie, însă, să ținem cont și de dimensiunile ecranului.

În cazul lui Toshiba Satellite Click 2 Pro, diagonala ecranului nu este una pe care o întâlnim în mod normal pe tablete. Acesta vine dotat cu un ecran de 13,3 inci detașabil care suportă o rezoluție Full HD. Calitatea imaginii este una de excepție, iar luminozitatea este atât de bună, încât rareori am fost nevoit să o setez la maximum. În ciuda dimensiunii prea mari pentru o tabletă, cel mai interesant lucru în legătură cu ecranul de pe Toshiba Satellite Click 2 Pro este grosimea acestuia.

Ecranul este de două ori mai gros decât tastatura și destul de greu încât să nu poate fi fixat foarte bine în balamale. Sistemul prin care ecranul poate fi detașat este, teoretic, cât se poate de simplu: doar apăsați pe ecran, iar acesta se va desprinde de stația de andocare pentru a putea fi utilizat ca o tabletă. Simplitatea aceasta nu se reflectă și în realitate, unde rareori veți putea scoate ecranul la prima încercare.

Toshiba Satellite Click 2 Pro in review la Playtech (12)

Greutatea display-ului și slaba rezistență a balamalelor vor face ca ecranul să se miște foarte mult și foarte ușor. De fapt, singurul mod prin care puteți face ca acesta să nu se miște este să îl țineți într-o poziție perfect verticală. Dar niciodată nu se vede mai mult dezavantajul acestui lucru decât atunci când încercați să țineți dispozitivul pe picioare. Poziția difuzoarelor nu este una inspirată, fiind șanse mari să le acoperiți atunci când țineți tableta. Volumul maxim pe care acestea îl pot atinge este unul decent, însă basul este un lux de care nu vă veți bucura foarte mult.

Chiar și cu numeroasele sale dezavantaje, Toshiba Satellite Click 2 Pro reușește să se facă plăcut. Designul este unul metalic, elegant, caracteristic unui dispozitiv de top, însă prima oară probabil nu veți fi siguri dacă ați plasat dispozitivul corect pe masă sau invers. Tastatura este extrem de rapidă și iluminată, astfel încât nu veți avea probleme când scrieți pe întuneric. Touchpad-ul este acoperit cu un material care permite alunecarea foarte ușoară a degetelor.

Toshiba Satellite Click 2 Pro in review la Playtech (11)

Toshiba Satellite Click 2 Pro – Puncte pro

Performanțele notabile de care este capabil Toshiba Satellite Click 2 Pro se datorează în primul rând specificațiilor foarte bune. Acesta beneficiază de un procesor Intel Core i5-4210 de 1,7GHz, 4GB RAM și 128GB SSD. Placa video este una integrată, fabricată de Intel. Performanțele sunt demne de un hibrid mid-range spre high-end, însă nu vă așteptați să vă jucați cele mai noi jocuri sau să rulați foarte multe programe solicitante în același timp.

Autonomia bateriei este una mai mare decât ne-am fi așteptat. Atât timp cât luminozitatea este dată la un nivel mediu, laptopul poate rula pentru mai bine de cinci ore. Asta înseamnă că veți putea viziona foarte ușor cel puțin două filme până când va fi nevoie să reîncărcați bateria.

Toshiba Satellite Click 2 Pro in review la Playtech (10)

Toshiba Satellite Click 2 Pro – Puncte contra

Ecranul instabil este cel mai important dezavantaj pe care îl are Toshiba Satellite Click 2 Pro. Pe lângă balamalele slabe, greutatea acestuia este una considerabilă. Astfel, în situațiile în care îl țineți pe picioare, există riscul ca dispozitivul să cadă pe spate dacă nu sunteți atenți.

Mai mult decât atât, după cum am menționat mai devreme, sistemul de prindere nu funcționează întotdeauna așa cum ar trebui. Apăsările de multe ori nu vor duce nici măcar la desprindere unei singure balamale și există riscul să mișcați hibridul cu totul.

Toshiba Satellite Click 2 Pro in review la Playtech (8)

Concluzie pentru Toshiba Satellite Click 2 Pro

Toshiba Satellite Click 2 Pro lasă impresia că nu și-a atins adevăratul potențial. Toate ingredientele pentru un dispozitiv de succes sunt acolo, însă de multe ori am avut impresia că acestea au fost puse în practică greșit. Altele, precum sistemul de prindere, poate sunt prea bune pentru a putea fi aplicate cu succes.

În ciuda micilor defecte, Toshiba Satelite Click 2 Pro este o îmbunătățire majoră în comparație cu modelele precedente. Calitatea imaginii este una foarte bună, iar tastatura iluminată se va dovedi una plus important pentru cei care vor lucra de multe ori în condiții slabe de iluminare. Toshiba Satellite Click 2 Pro ar fi probabil o variantă bună pentru mulți dacă ar avea și un preț mai accesibil.

Toshiba Satellite Click 2 Pro in review la Playtech (7)