IFA 2015: Următorul ASUS Zenbook UX305 vine cu un procesor Core M din gama Skylake

IFA 2015: Următorul ASUS Zenbook UX305 vine cu un procesor Core M din gama Skylake

Nu mai este mult până când toți marii producători își vor defila cele ma noi produse în cadrul IFA 2015. Totuși, ca înainte de orice lansare, aflăm zvonuri legate de noile gadgeturi. Cei de la ASUS sunt acum în lumina reflectoarelor, cu viitorul UX305.

S-ar părea că unul dintre cele mai frumoase Ultrabook-uri de la ASUS va primi un urmaș demn să-i calce pe urme. UX305 de anul acesta pare să aibă specificații ușor îmbunătățite, cel mai important detaliu fiind un nou procesor.

Laptopul Zenbook UX305 va avea, în primul rând, un display de 13,3 inch cu rezoluție 1920×1080. Va rula pe baza unui procesor din gama Skylake, model Intel Core M-6y54, cu două nuclee tactate la 1,1Ghz.

Aparent, vor exista două versiuni, una cu 4GB memorie RAM și 128GB spațiu de stocare și o alta cu 8GB memorie RAM și 256GB spațiu de stocare. Cei de la ASUS vor oferi Zenbook-urile cu Windows 10 preinstalat, iar asta nu poate decât să ne bucure, având în vedere cât de reușit s-a dovedit a fi sistemul Microsoft.

Legat de noile procesoare Core M, rămâne de văzut cât de mult a reușit Intel să crească performanța. Aceste procesoare au un consum foarte redus și funcționează fără cooler, dar s-au dovedit lente în trecut.

Noile laptopurile le vom vedea în cadrul IFA 2015 și vă vom ține la curent cu toate lansările de acolo.

Citește și: