Google transformă cele mai poluate locații în centre de date cu impact ecologic pozitiv

Google transformă cele mai poluate locații în centre de date cu impact ecologic pozitiv

Cei de la Google au planuri mari pentru o fabrică de cărbune desființată din statul american Alabama.

Majoritatea companiilor mari din prezent se implică în activitățile de protejare a mediului, însă Google par a se descurca cel mai bune atunci când vine vorba de alegerea unei locații în care să investească. După cum scriu cei de la Digital Trends, compania din Mountain View va investi sute de milioane de dolari pentru a transforma o fabrică de cărbune într-un centru de date cu impact ecologic pozitiv.

Fabrica de cărbune se găsește în statul american Alabama și va ieși în curând din uz. Conform declarațiilor făcute de oficiali din cadrul Google, investițiile făcute pe parcursul anilor nu ar trebui irosite. Centrul de date va fi construit cu ajutorul unei investiții de nu mai puțin de 600 de milioane de dolari pe o suprafață de 141 de hectare și se va baza în totalitate pe energie regenerabilă.

Google va colabora cu o organizație locală specializată în astfel de proiecte. Din câte se pare, Google a achiziționat până la acest moment echivalentul a 1,5% din capacitatea totală de producție a energiei eoliene din Statele Unite. Într 75 și 100 de locuri de muncă vor fi create, iar salariul minim va fi de 45.000 de dolari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: