Google limitează accesul la unele dintre cele mai dăunătoare site-uri

Google limitează accesul la unele dintre cele mai dăunătoare site-uri

Google va limita accesul la site-urile în care este disponibil conținut de tipul ”revenge porn”.

În ultimii ani, noțiunea de ”revenge porn” a devenit din ce în ce mai cunoscută în mediul online. Multe persoane, în încercarea de a se răzbuna pe foști parteneri, încărcau pe internet videoclipuri sau poze în care aceștia erau surprinși în ipostaze intime. În Statele Unite au avut loc numeroase procese din această cauză, iar acum, cei de la Google au făcut și ei un pas important către eliminarea completă a acestui tip de conținut.

După cum scrie și publicația Mashable, gigantul cu sediul în Mountain View a decis să înlăture site-urile care găzduiesc acest conținut din rezultatele oferite de motorul său de căutare, în încercarea de a limita accesul persoanelor. Pozele sau videoclipurile cu pricina nu vor putea fi înlăturate, însă acesta este un pas important pentru Google. Din câte se pare, Google va aplica în acest caz o politică similară celei folosite cu datele personale ale utilizatorilor.

”În opinia noastră, Search ar trebui să cuprindă tot internetul. Dar imaginile de tip revenge porn sunt personale, pot afecta emoțional o persoană și nu servesc decât la defăimarea persoanelor – de cele mai multe ori fiind vorba despre femei”, a declarat unul dintre oficialii Google.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: