28 iul. 2015 | 11:28

Google are cea mai bună veste pentru comentatorii de pe YouTube

ACTUALITATE
Google are cea mai bună veste pentru comentatorii de pe YouTube

Putem fi de acord cu faptul că nu utilizăm Google+ cu frecvenţa cu care folosim alte reţele sociale. Se pare că şi cei de la Google au observat acest lucru, aşa că au decis să şi acţioneze în acest sens.

Reprezentanţii gigantului american au declarat că vor transfera funcţii integrate din Google+ în alte servicii Google. Cele foto au fost deja folosite pentru a crea Google Photos. Partajarea locurilor va fi integrată în Google Hangouts şi se pare că utilizatorii nu vor mai avea nevoie de un cont Google Plus pentru a lăsa comentarii pe YouTube.

„Unele lucruri sunt deja clar stabilite, dar am luat şi decizii care trebuie reevaluate”, a spus Bradley Horowitz, responsabilul Google+. „Vrem să ne descotorosim de ideea că e nevoie de un cont Google Plus pentru a face orice pe Google„, a continuat el. În această idee, va fi mai uşor să ştergi contul Google+, scriu cei de la New York Times.

Apărut iniţial ca alternativă a Facebook, Google+ a fost popular şi promitea mult. Reţeaua socială a ajuns la 300 de milioane de utilizatori activi lunar, în doar doi ani. Evident, potrivit analiştilor, aceştia au venit, în mare parte, din nevoia de a avea cont Google+ pentru a beneficia la maximum de alte servicii ale companiei, cum ar fi YouTube.

google plus vs facebook

Twitter are Vine, o aplicaţie de video sharing, şi Periscope, care îţi permite să transmiţi în direct ceea ce vezi, separate de platforma principală. Facebook nu a separat fotografiile şi mesageria în aplicaţii individuale, dar a achiziţionat Instagram şi WhatsApp. Urmărind un tipar similar, Google a reintrodus Google Photos, care fusese integrat în Google+. Totuşi, se pare că nu se va renunţa total la reţeaua socială, cei de la Google intenţionând să adauge în continuare funcţii noi, întrucât se pare că încă angajează un număr de utilizatori fideli.