Aveţi grijă, Google Photos funcţionează chiar şi după ce aţi şters aplicaţia

Aveţi grijă, Google Photos funcţionează chiar şi după ce aţi şters aplicaţia

Spre surprinderea celor care au folosit Google Photos pentru backup, se pare că funcţionează şi după ştergere.

Serviciile online ar trebui să funcţioneze într-un mod cât se poate de intuitiv, fără funcţii ascunse sau proceduri complicate. Din păcate, nu aceasta este părerea celor de la Google. După ce a lansat în urmă cu câteva luni serviciul gratuit de backup al fotografiilor intitulat Google Photos, gigantul din Mountain View a decis să vă complice un pic existenţa făcându-vă mult mai dificilă partea de dezactivare a respectivei funcţii.

La câteva săptămâni după ce a ieşit la iveală că persoanele cu ten închis la culoare sunt identificate ca gorile în Google Photos, un alt scandal are potenţialul să păteze pe termen lung reputaţia aplicaţiei. Aparent, chiar şi după ce v-aţi dezinstalat aplicaţia de pe smartphone, aceasta continuă să vă sincronizeze fotografiile şi filmele realizate cu telefonul, fără nici un fel de avertisment sau intervenţie din partea utilizatorului.

Partea bună este că oficialii Google au recunoscut problema şi lucrează intens la remedierea ei. Până când va fi lansată o actualizare, ar fi bine să nu ignoraţi faptul că dezinstalarea Google Photos nu previne urcarea fotografiilor voastre în cloud.

,,Câţiva utilizatori au dezinstalat aplicaţia Photos de pe Android fără să realizeze că backup-ul ca serviciu de Android a rămas activat. Lucrăm să facem avertismentele mai clare şi să oferim utilizatorilor care dezinstalează Photos un mod mai facil de dezactivare al backup-ului.” Într-un interviu acordat celor de la CNNMoney, un purtător de cuvând al Google a admis faptul că problema este reală şi urmează să fie remediată.