04 sept. 2015 | 11:44

Google are o veste bună pentru toți ipohondrii

ACTUALITATE
Google are o veste bună pentru toți ipohondrii

Dacă preferi să cauți pe Google ce este chestia aia ciudată care îți crește în palmă, decât să mergi la medicul de familie, avem o veste bună pentru tine. Google a anunțat că va dispune de mult mai multe informații detaliate despre boli, simptomele acestora și moduri de tratament. Ipohondrul din tine saltă de bucurie, nu-i așa?

Cei de la Google susțin că una din douăzeci de căutări fac referire la starea de sănătate. Astfel, aceștia au îmbunătățit rezultatele pentru mai bine de patru sute de boli, urmând să adauge alte cinci sute, odată cu noua actualizare. Conform celor de la Techcrunch, acestea ar include și numeroase boli tropicale, destul de rare și necunoscute.

Funcția aceasta se folosește de programul „Knowledge Graph” și este o extensie a celor de la Google. De exemplu, dacă tastezi „degerare”, programul îți afișează direct un tabel în care îți sunt prezentate condițiile în care aceasta apare, cum se manifestă, cât de răspândită este și cum poate fi tratată.

Compania susține că a lucrat îndeaproape cu o echipă de doctori pentru a avea cele mai corecte informații. Iar, la rândul lor, doctorii le-au cerut celor de la Google să le facă viața cât mai ușoară pacienților și să le ofere posibilitatea de a putea printa cu ușurință datele primite prin acest program. Astfel, medicii îi incurajează pe pacienți să vină cu rezultatele căutării la consultație.

Cei de la Google s-au conformat cerințelor, și odată cu acest update, pacienții vor putea descărca un document în format PDF care să conțină informațiile oferite de Knowledge Graph.

Din păcate, această opțiune este valabilă doar în versiunea U.S English, dar Google promite că plănuiește să extindă programul, și astfel să fie disponibil în mai multe limbi și regiuni. Să sperăm că România se va afla printre aceste țări.